Centrulnatura.ro Rețetă de salată de iarnă (salată „boeuf” de post)

  • Am văzut diferite rețete raw-vegan de salată „raweouf” (”boeuf” varianta raw) pe Internet, dar multe dintre ele presupuneau folosirea murăturilor (sărate) și a sării.Nu-mi place faptul că cei care utilizează dieta raw (hrana fără foc) – fac uz (și abuz) de sare și folosesc exagerat de multe nuci și uleiuri (avocado, cocos, ulei măsline presat la rece sau măsline etc etc).

Mâncarea raw-vegan cumpărată din diferite locuri îmi cade greu, îmi produce dureri de fiere, erupții pe piele, stare proastă în tot corpul – 2-3 zile la rând.
 De aceea, am căutat o variantă mai „dietetică” a rețetei mele preferate, încercând să înlocuiesc cât mai mult ”rădăcinoasele” și leguminoasele congelate (mazărea) cu „fructe ale legumelor”.
 
Așadar – am reușit să găsesc o variantă de ”salată de iarnă” care mi-a plăcut.
 
Ingrediente pentru salată:
  • un dovlecel curățat de coajă
  • un castravete Fabio, curățat de coajă
  • un ardei gras portocaliu (în loc de morcov)
  • un ardei gras verde închis (în loc de mazăre)
  • 3 fructe carambola mai coapte (fructul stea)Toate ingredientele de mai sus se curăță de coajă sau se spală foarte bine și se taie cubulețe mici.

Pentru maioneză: un avocado moale și copt, 1-2 portocale, o lămâie, o linguriță de turmeric, o jumătate de linguriță de praf ghimbir, un vârf de linguriță de făină de muștar râșnită (toate componentele se amestecă într-un blender – am amestecat inclusiv lămâia curățată de coajă și cu sâmburii scoși – NU doar zeama de lămâie).
 
Peste salata făcută din cubulețe am turnat maioneza și am omogenizat-o – apoi am pus salata la rece circa 24 de ore pentru omogenizarea componentelor.

Fructul stea – sau carambola – este un fruct de culoare galben-verzui (când nu este foarte copt) sau galben (copt) și cu un gust acrișor răcoros, exact precum castraveții murați – înlocuindu-i cu succes în salată și conferindu-i acesteia exact textura pe care o căutam.
 
Gustată imediat după ce a fost preparată, salata nu este prea apetisantă – dar după 24 de ore este deosebit de savuroasă.

Mai ales când este asociată cu puțină sfeclă cu hrean (crude, amestecate și lăsate la macerat în puțină zeamă de lămâie).


Cine a spus că nu ne putem răsfăța cu „bunătăți” și pe dieta raw? (continuând detoxifierea, la un ritm mai lent, și fiind alături de cei dragi – care aleg încă să guste din alimentele pline de uleiuri, sare și proteine animale).âie, peste 24 de ore).
 

Sursă foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Sursă text: www.centrulnatura.ro 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 2039

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2048

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1608

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1538

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1444

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1720

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1908

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 2002

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2298

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2176

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1822

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1944

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2749

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2148

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2453