Centrulnatura.ro Salată cu măr, țelină, morcovi, avocado

  • Am primit o rețetă nouă de la Bianca Matei, aflată pe dietă „de detoxifiere” de circa 3 ani.
  • În ultimele luni, am discutat și descoperit împreună modalități noi și interesante de pregătit feluri de mâncare „raw-vegan” mai gustoase și mai ”satisfăcătoare” pentru organism.
Una dintre condiții a fost pregătirea în prealabil a legumelor (cu lăsarea peste noapte „la înmuiat” – sau chiar 2-3-4 nopți – la „fermentat” și „înmuiat” în sosul propriu) și doar DUPĂ aceea, prepararea și servirea propriu-zisă a lor.

Legumele, în special rădăcinoasele, dar și Cruciferele (precum varza, conopida, brocolli) – au nevoie să fie lăsate la „înmuiat” sau „marinat” – în suc propriu sau suc de citrice – pentru digestia mai bună a fibrelor vegetale.

Bianca propune una dintre rețetele „clasice” (salate de țelină cu măr și morcov), într-o variantă un pic modificată – devenită astfel EXTREM DE GUSTOASĂ.

Modul de preparare (relatat chiar de ea):

„Morcov cu țelină ras și ținut la frigider o noapte
Adăugat în momentul preparării:
1 măr dulce tăiat bucatele
1 avocado copt
Chives tăiat mărunt
Pătrunjel
Mărar
Uitați- vă ce culori!

Fără dressing. Nici măcar lămâie.
Morcovul, țelina și mărul au lăsat suc suficient:
 

Merită încercat! Mie mi-a plăcut foarte foarte mult!”
 
Vă încurajez să testați diferite modalități de a pregăti legumele și fructele crude, și mai ales – de a COMBINA fructele cu legumele – în cadrul salatelor, dressing-urilor, supelor raw și a altor feluri preparate.
 
Fructele acide și semi-acide se combină foarte bine cu legumele (și oferă partea de suc și dulceață, pe care o caută organismul nostru într-un fel de mâncare).
 
Dar puteți încerca ORICE fel de combinație – funcție de imaginația pe care o aveți.
Fiecare dintre noi își vă descoperi preferințele, dorințele și felurile de mâncare care satisfac nevoile propriului organism!
 
Succes la „bucătărit” și Poftă bună tuturor!
 
BONUS la această salată – „brânză de caju cu turmeric, chives și mărar” (tot rețeta de la Bianca”)
 
O punguță caju crud înmuiat 24 de ore
2 linguri drojdie inactivă
1 linguriță turmeric
Chives- cât doriți…
mărar - 1 legătură
Am băgat totul în Blender….
Servit pe ardei roșu!

Mi-am adus aminte de brânzica de vacă cu mărar pe care o făcea mama!

Sursă text: www.centrulnatura.ro 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 2044

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2056

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1617

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1545

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1450

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1728

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1917

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 2007

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2309

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2183

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1826

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1958

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2766

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2157

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2462