Sanatate

Ciupercile conțin factori antibiotici naturali

Ciupercile ''Champignon'' (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, aduc prin consumul lor semnificative beneficii sănătății. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui, informează Agerpres.ro
 
În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar. L-Ergothioneine are efect asupra substanțelor instabile, care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.
 
Prin faptul că au în compoziție iod, ciupercile sunt benefice în funcționarea glandei tiriode.
 
Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală, contribuind la reglarea tensiunii arteriale.
 
Ciupercile conțin factori antibiotici naturali, ce pot lupta împotriva infecțiilor.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciupercile albe contribuie la reglarea tensiunii arteriale

29 Dec 2018 208

Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală

05 Nov 2018 280

Bombe, descoperite de pirotehniştii ISU într-o pădure

02 Oct 2018 650

Ciupercile, bogate în antioxidanţi

29 Aug 2018 275