10 Nov, 2017 00:00
1780
Ana-Maria VOICU
Persoanele care includ zilnic în dietă nucile, alunele sau migdalele au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, de diabet şi de cancer, arată un nou studiu, potrivit Adevărul.ro.
Cu cât mănânci mai multe nuci, cu atât vei avea mai multe beneficii pentru sănătate, susţin oamenii de ştiinţă americani de la Dana-Faber Cancer Institute şi de la Brigham and Women’s Hospital, după realizarea celui mai mare studiu pe această temă.
În cadrul studiului, au fost monitorizate 120 de mii de persoane pe o durată de 30 de ani. Rezultatele au arătat că: oamenii care mâncau nuci o dată pe săptămână au avut un risc cu 11% mai mic de a deceda pe parcursul studiului decât cei care nu au mâncat deloc nuci. Până la patru porţii de nuci pe săptămână reduc cu 13% riscul de deces. Un pumn de nuci pe zi scade acest risc cu 20%.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: