Sanatate

Consumaţi cu încredere usturoi. Stimulează sistemul imunitar

Specialiştii au stabilit că usturoiul poate stimula refacerea creierului şi a sistemului imunitar. În plus, organismul produce mai mulţi anticorpi şi limfocite, globulele albe care luptă împotriva infecţiilor şi a cancerului, după ce am consumat 2-3 căţei de usturoi pe zi. Crud, gătit, suplimente de orice tip, toate au efect. Prepararea şi zdrobirea îi modifică însuşirile. De exemplu, usturoiul crud zdrobit sau tăiat conţine multă alicină – substanţa care îi furnizează gustul caracteristic şi puternica acţiune antibacteriană, conform csid.ro.
O jumătate până la 2 sau 3 căţei de usturoi proaspăt pe zi pot reprezenta o injecţie pentru salvarea tinereţii celulelor. Într-un studiu, pacienţii cu antecedente legate de atacuri de cord care au mâncat 2 căţei de usturoi pe zi (crud sau gătit) şi-au redus riscul de deces în următorii 2 ani cu 66%.

În suplimente, 600 până la 900 mg de pulbere activă de usturoi pe zi au produs efecte dovedite de protejare a inimii.
Usturoiul crud în doze mari poate fi toxic; usturoiul gătit e mai puţin periculos. Mai mult de 3 căţei pe zi pot produce diaree, gaze, balonare şi febră; peste 10 căţei produc sângerări gastrice.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sprijin financiar pentru cultivatorii de usturoi în 2019 de la Ministerul Agriculturii

23 Dec 2018 284

Ai o infecție a urechii? Folosește usturoi

08 Dec 2018 250

lauraadamache.ro Sandvis tzatziki cu ton

05 Aug 2018 625