24 Aug, 2018 00:00
1483
Daniela MOLDOVEANU
Pentru a avea efectele terapeutice scontate, strugurii trebuie consumați cu tot cu coajă, care, din punct de vedere medicinal, reprezintă cea mai activă parte a strugurilor. În ea, se găsesc taninurile, substanțe cu efecte astringent, cicatrizante și antiseptic asupra pielii, informează
Agerpres.ro
Sâmburii și coaja strugurilor (mai ales cei roșii) conțin resveratrol, quercitină și pterostilben, antioxidanți.
Datorită acestei compoziții complexe, strugurii mențin sănătatea ficatului, fiind un remediu împotriva litiazei biliare, benefic pentru sănătatea rinichiului, scăzând aciditatea urinei.
Consumul zilnic de struguri poate preveni degradarea memoriei, reducând riscul de a face demență, inclusiv Alzheimer.
Totodată, consumul de struguri are un efect anticancerigen datorită conținutului în procianidine. Procianidinele tip B, dar mai ales compușii cu fosfor ai acestora, prezenți în strugurele alb, au un efect deosebit de puternic asupra întăririi capacității de luptă a organismului cu factorii toxici externi.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*:
24 Aug, 2018 02:58
Ai naibii struguri... Și tu la valoarea ta nu ai găsit pe tot netul asta o poza cu struguri?! Bine ca nu ai pus una cu nuci de cocos.... Bravo! Tare articolul mai ales cum ai început cu poza potrivita... Hai ca după articolul asta o sa fi promovat...