Copiii expuși în uter la alimente dulci pot deveni hiperactivi

Copiii expuși în timpul sarcinii la alimente bazate pe grăsimi și zaharuri pot deveni hiperactivi. Aşadar, conform datelor prezentate într-un studiu britanic publicat în revista „Journal of Child Psychology and Psychiatry”, copiii expuși în uter la alimente grase și dulci pot fi afectaţi de hiperactivitate.
 
Nu mai puţin de 83 de copii cu hiperactivitate precoce și 81 de copii fără un istoric de acest tip au fost urmăriţi de cercetători. Anamneza regimului alimentar al mamelor din timpul sarcinii, a descoperit că nou-născuții cu cel mai mare risc au fost expuși în uter la o dietă de tip „junk food”. Această dietă se referă la alimentele bogate în calorii, grăsimi, zahăr şi poate include cerealele pentru micul dejun, bomboane, chipsuri, prăjituri, cartofi prăjiţi, hamburgeri, îngheţată, sucuri şi multe dulciuri.
 
Cauza acestui fenomen, susțin autorii studiului, este dată de modificările genetice legate de această dietă care ar perturba expresia unei gene implicate în dezvoltarea fetală, inclusiv în cea a anumitor zone ale creierului asociate hiperactivității. Cercetarea le-a permis oamenilor de știință să sublinieze rolul-cheie al unei diete sănătoase și echilibrate in timpul sarcinii pentru sănătatea mintală a copilului.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Specialiştii avertizează ADHD-ul afectează major performanțele școlare ale copiilor

15 Sep 2014 3927

Sfatulmedicului.ro 13 cauze posibile ale transpiratiilor nocturne

29 May 2014 2190