Cruciferele, bogate în vitamine şi compuşi ce pot stopa agenţii cauzatori de cancer

Una dintre cele mai sănătoase grupe de legume este constituită din crucifere. În familia cruciferelor sunt incluse varza, varza roşie, varza de Bruxelles, conopida, broccoli, ridichiile, guliile şi rucola. Cruciferele sunt foarte bogate în vitamine şi compuşi ce pot stopa agenţii cauzatori de cancer. De asemenea, au un conţinut bogat de enzime, printre care glutationul şi chinona, cu proprietatea de a elimina substanţele nocive din organism.
 
Legumele crucifere au proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi detoxifiante. Ele împiedică celulele canceroase să creeze noi vase de sânge care să le permită să se alimenteze şi să se răspândească în tot corpul. De asemenea, legumele crucifere conţin anumite substanţe anticancerigene, numite glucozinolaţi, ce se găsesc doar în această familie de legume. Mirosul şi gustul caracteristic al legumelor crucifere este dat de aceşti glucozinolaţi.
 
Totodată, legumele crucifere conţin şi compuşi cu sulf, ce ajută la detoxifierea ficatului. Cruciferele reprezintă o sursă importantă de vitamina C, betacaroten, acid folic, potasiu şi fibre, cu un conţinut caloric scăzut.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Ridichea neagră, tratament naturist împotriva răcelii

20 Dec 2015 1438

RawVeganJoy Roşii umplute cu legume crucifere

01 Oct 2013 2067

Nutrigenomica genele hotărăsc ce trebuie să mâncăm

10 Jul 2011 1543