Cum ar putea realitatea virtuală să te ajute să-ţi depăşeşti fobiile

Un studiu desfăşurat la Universitatea din Melbourne a demonstrat că sistemele de realitate virtuală ar putea contribui la depășirea fobiilor de zi cu zi, transmite Xinhua News. Pentru început, să definim realitatea virtuală. Expresie provenită din engleză de la Virtual reality sau VR, realitatea virtuală se referă la ambianțe artificiale create pe calculator ce oferă o simulare a realității atât de reușită încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală.
 

Cercetătorii au dovedit că realitatea virtuală poate reprezenta un mijloc accesibil de a trata probleme precum teama de a vorbi în public sau frica de înălțime. Cei de la Universitatea din Melbourne au utilizat dispozitive noi, dar mai ieftine. Amplasarea unui pacient care prezintă o teamă de a vorbi în public în fața unei audiențe largi poate îmbunătăți capacitatea persoanei în cauză de a se confrunta cu o anumită situaţie. „Îţi poți imagina publicul răspunzând unor lucruri pe care le spui, într-un mod realist”, a spus Greg Wadley, tehnolog în cadrul acestei universități, pentru ABC.
 
Pentru prima oară, această tehnologie virtuală oferă oportunitatea de a trata persoane cu fobii precum cea de vorbit în public sau de păianjeni, cu ajutorul terapiei prin expunere, în cadrul căreia pacienții sunt confruntați cu obiectele sau situațiile de care le este frică, într-un mediu controlat. Următorul pas pentru realitatea virtuală va fi ca aceasta să poată fi folosită în combinație cu sesiuni de terapie individuală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013- „E despre tine“ de Luana Andreea Boşoteanu, clasa a XII-a B

26 Jun 2023 743

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013. „E despre tine“ de Luana Andreea Boşoteanu, clasa a XII-a B

26 May 2023 1073

Editorial Cazinoul din Constanța – „Reparăm o mare rușine și o nedreptate istorică“

08 May 2023 1813