Sănătate Cum poţi slăbi cu ceai de ghimbir

Originar din zonele tropicale, ghimbirul este considerat unul dintre cele mai versatile condimente, care poate fi folosit în toate tipurile de preparate, de la sosuri şi supe, până la deserturi şi băuturi. Pentru prepararea acestui ceai, se adaugă în apă fierbinte rădăcina de ghimbir, tăiată sub formă de bucăţele, şi se lasă la infuzat aproximativ 30 de minute.
 
Cu 20 de minute înainte de fiecare masă, în cura de slăbire, se consumă o cană de ceai de ghimbir, care are drept efecte reducerea senzaţiei de foame, favorizarea digestiei şi neutralizarea toxinelor. Ceaiul de ghimbir este recomandat şi în tratarea inflamaţiilor gâtului, în sinuzite, răguşeală, febră şi congestii respiratorii. Pentru tratarea tusei, se stoarce o rădăcină de ghimbir şi se amestecă sucul obţinut cu puţină miere şi 250 ml de apă fierbinte. Din acest preparat se bea câte una sau două căni pe zi.
 
Ceaiul de ghimbir are efecte benefice asupra plămânilor, stomacului şi splinei. De asemenea, acest ceai are efecte remarcabile în tratarea stărilor de vomă, greţurilor, deranjamentelor stomacale, inducând şi o senzaţie puternică de încălzire a corpului.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceaiul de ghimbir, important în curele de slăbire

14 Nov 2014 2430

Proprietăţile terapeutice ale ceaiului de ghimbir

22 Oct 2014 1743

Proprietăţile celor mai populare condimente

24 Aug 2014 2296