Sănătate Cum tratăm problemele cotidiene ale ochilor

Oboseala, stresul, statul ore în şir în faţa tabletei sau a monitorului de calculator, dar şi unele medicamente pot afecta vederea. În plus, mulţi dintre noi avem o sensibilitate ereditară a ochilor. Astfel, aceştia se pot irita, înroşi, pleoapele se pot umfla şi apar, inevitabil, cearcănele.
 
Specialiştii în medicina naturistă spun că plantele medicinale fac minuni în cazul afecţiunilor ochilor. Iată câteva remedii naturale pentru înlăturarea problemelor care afectează ochii.
 
Compresele cu albăstrele, rozmarin sau tei ajută foarte mult la remedierea pleoapelor încercănate. Cauzele încercănării pleoapelor pot varia: oboseală, afecţiune renală, predispoziţie ereditară, afecţiune ovariană.
 
Compresele de muşeţel şi infuziile cu pătlagină au efecte calmante asupra ochilor iritaţi şi înroşiţi. Umflarea pleoapelor, cauzată de odihna insuficientă, se poate trata cu ajutorul compreselor cu ceai de tei. Aceste comprese se recomandă să se aplice peste pleoape timp de o jumătate de oră.
 
Pungile de sub ochi se pot trata prin utilizarea compreselor cu ceai de salvie, alternând (când calde, când reci). Dacă acestea apar la o vârstă fragedă, se recomandă consultarea medicului specialist.
 
Urciorul reprezintă o altă problemă, care ne poate afecta chiar şi vederea. Pentru tratarea acestuia, se recomandă un regim pe bază de fructe, legume şi peşte, dar şi comprese cu ceai de soc, ceai de pătlagină sau chiar tinctură de arnică.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cât de mult îți poate afecta sănătatea lumina albastră

11 Jun 2021 1110