Curmalele întăresc sistemul imunitar

Surse importante de vitamine, curmalele reprezintă un adevărat aliat al sănătăţii. Ele conţin fibre, substanţe minerale, precum calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor şi cupru. Printre cele mai importante beneficii ale consumului de curmale se numără combaterea constipaţiei, întărirea sistemului imunitar şi reglarea sistemului nervos, datorită conţinutului ridicat de potasiu.

Curmalele mai conţin zahăr şi proteine, iar curmalele uscate au mai multe calorii, faţă de cele proaspete. Datorită efectului energizant, sunt recomandate anemicilor, copiilor şi persoanelor în vârstă. De asemenea, consumul regulat de curmale contribuie la prevenirea cariilor dentare, îmbunătăţirea vederii şi ameliorarea depresiei. Totodată, sunt foarte bune în ceea ce priveşte combaterea diverselor probleme digestive. În plus, consumul regulat de curmale contribuie la refacerea florei intestinale. Curmalele reprezintă o gustare minunată, dar din cauza nivelului ridicat de fructoză, trebuie consumate cu moderaţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Proprietăţile curative ale fructelor uscate

16 Apr 2015 1566

Sănătate Fructele uscate, o alegere bună pentru perioada sezonului rece

02 Nov 2014 1698