De ce alimentele negre sunt mai sănătoase

Nutriţioniştii recomandă consumul alimentelor de culoare închisă, deoarece, prin pigmentul intens, este dovedită prezenţa unui număr crescut de antioxidanţi.

Potrivit specialiştilor, nuanţa neagră a anumitor produse alimentare este dată de substanţele denumite anticianine. Aceşti pigmenţi au un rol semnificativ în diminuarea predispoziţiei către diabet, afecţiuni ale inimii sau cancer. Fasolea neagră este bogată în fibre solubile şi antioxidanţi, conţine acid folic şi vitamina B6. Lintea neagră este considerată o altă plantă-minune. Aceasta conţine mai mult fier chiar şi decât spanacul, precum şi fibre solubile care ajută la reducerea nivelului colesterolului şi la întărirea sistemului imunitar. Ceaiul preparat pe bază de boabe de soia neagră are rol de întărire a oaselor şi de reducere a colesterolului rău. De asemenea, soia neagră este bogată în proteine, fibre şi anticianine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chili con carne, reteta mexicana

26 Nov 2017 2846

Sănătate Fasolea neagră, în topul celor mai bune alimente pentru creier, inimă şi slăbit

07 Sep 2015 1345