Sănătate De ce este bine să consumăm spanac

O plantă comestibilă, spanacul se găseşte în grădini, uneori chiar şi pe terenuri necultivate. Reprezintă o sursă importantă de vitaminele A, B1, B6, K şi C. De asemenea, conţine antioxidanţi polifenolici,luteină, zeaxantină, betacaroten, clorofilă, mucilagii, acizi graşi Omega-3 şi minerale, precum potasiu, magneziu, fier, cupru şi zinc. Mineralele prezente în spanac ţin sub control pulsul şi tensiunea sanguină, fiind responsabile cu producerea celulelor roşii şi a enzimelor ce reglează creşterea şi dezvoltarea organismului.
 
Datorită vitaminei A, spanacul contribuie la întreţinerea mucoasei membranelor, îmbunătăţeşte vederea şi aspectul pielii. Pe de altă parte, vitamina K este responsabilă cu formarea unui sistem nervos sănătos.Consumul de spanac previne cancerul de prostată, bolile cardiovasculare şi anemia legată de deficienţade fier. Spanacul are efect depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant. Dacă în timpul preparării, frunzele de spanac îşi schimbă culoarea din verde proaspăt în verde spre galben, atunci el devine dăunător şi nu trebuie consumat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.