Sănătate De ce să consumăm portocale

Portocalele reprezintă o sursă importantă de vitamina C, care susţine ţesutul de colagen, activează metabolismul, stimulează şi susţine sistemul imunitar. Portocalele, de asemenea, sunt o foarte bună sursă de fibre, ajută în prevenirea ulcerelor gastrice şi a refluxului gastric. Ele combat constipaţia şi asigură un tranzit intestinal bun.
 
Datorită conţinutului bogat în carotenoide şi vitamina A, portocalele îmbunătăţesc acuitatea vizuală şi previn degenerarea maculară. Tot ele contribuie la menţinerea nivelului de colesterol în limite normale, în timp ce sucul de portocale reprezintă un aliat important în lupta împotriva colesterolului rău. Aceste fructe sunt ideale în diete, deoarece conţin pectină, o substanţă ce ajută în mod natural la suprimarea apetitului.
 
Consumul de portocale sau de suc proaspăt de portocale ajută la pierderea în greutate şi la menţinerea acesteia. Portocalele sunt bogate în limonoids, un compus care ajută la prevenirea diferitelor tipuri de cancer, precum cancerul de stomac şi de sân. Portocalele remineralizează organismul prin conţinutul bogat în substanţe minerale, în special calciu, potasiu şi magneziu. În acelaşi timp, combat stresul şi stările tensionate, iar aroma de portocală are capacitatea de relaxa şi a induce o stare de bine. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Care sunt beneficiile mandarinelor

01 Mar 2015 1709