Sanatate

Sănătate De ce sfecla roşie este ideală pentru menţinerea sănătăţii

Sfecla roşie este un aliment complex, ideal pentru menţinerea sănătăţii, deoarece conţine majoritatea substanţelor de care are nevoie organismul. Această legumă reprezintă o sursă importantă de vitaminele A, C, complexul B, E, K, PP, dar şi de substanţe antioxidante, saponine, fibre alimentare, nitraţi naturali, potasiu, fier, fosfor, magneziu, mangan, cupru şi iod. Sfecla roşie nu conţine grăsimi sau colesterol şi are o valoare energetică redusă (38kcal/100g).
 
Consumul de sfeclă roşie ajută la prevenirea şi la combaterea unor boli grave. Această legumă previne şi intervine în vindecarea cancerului hepatic. Datorită prezenţei substanţelor antioxidante şi a pigmentului roşu, betacianina, sfecla are efecte pozitive în lupta împotriva leucemiei şi a altor forme de cancer (pulmonar, mamar, gastric, prostatic şi testicular). Sfecla roşie, în acelaşi timp, protejează funcţiile inimii, evită riscul apariţiei bolilor cardiace şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui spre creier şi spre sistemul muscular.
 
De asemenea, stimulează formarea hemoglobinei şi a globulelor roşii din sânge, combate anemia şi asigură o bună rezistenţă a musculaturii în cazul eforturilor fizice susţinute. În plus, această legumă favorizează tranzitul intestinal, curăţă ficatul şi sângele prin eliminarea toxinelor şi stabilizează nivelul glicemiei din sânge.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfecla ameliorează anemia și bolile sângelui

10 Jan 2019 197

Sfecla roșie este un eficient leac împotriva unor afecțiuni grave

18 Dec 2018 281

Rădăcina de sfeclă roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân

10 Dec 2018 323

Sfecla roșie are efecte benefice în cazul problemelor digestive

19 Nov 2018 179

Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia

26 Sep 2018 339

Parodontoza poate fi combătută cu ajutorul sfeclei roșii

05 Sep 2018 434