Sănătate De ce sunt folosite uleiurile presate la rece

Uleiurile presate la rece, cunoscute mai ales sub denumirea de uleiuri extravirgine, au un rol important în alimentaţie, mai ales în ceea ce priveşte alcătuirea unei diete echilibrate şi sănătoase. Aceste uleiuri sunt bogate în substanţe nutritive, au un gust plăcut, culoare, vâscozitate şi aromă deosebite. Tipul de ulei folosit în alimentaţie este important pentru starea generală de sănătate şi, în special, pentru cea a sistemului nervos.
 
Uleiul presat la rece este un ulei nerafinat chimic, obţinut prin presarea mecanică a seminţelor. Aceste tipuri de ulei conţin acizi graşi polinesaturati cu un rol important pentru metabolismul organismului, substanţe minerale valoroase pentru organism, vitamele A, B, C, D, E, K şi antioxidanţi.
Uleiurile presate la rece previn arteroscleroza, hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică şi accidentele vasculare. Tot el scad colesterolul, combat depresia, alergiile, insomnia şi constipaţia. De asemenea, uleiurile extravirgine au un efect benefic asupra ficatului şi pielii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.