Efectele benefice ale pulberii de gutui

  • Pulberea de gutui administrată de trei ori pe zi pe parcursul a două săptămâni tratează cu succes traheita, bronșita, în același timp contribuind și la creșterea imunității.
Semințele de gutui sunt un bun emolient. Pentru a ne folosi de beneficiile lor, trebuie să obținem o pulbere care pe lângă faptul că este vitaminizata și mineralizată, poate avea efect imediat în oprirea unor hemoragii rebele.

După consumarea fructului, se strâng semințe de la trei gutui și se usucă la soare sau chiar pe o plită. Când sunt bine uscate, acestea se macină fin cu ajutorul unei râșnițe de cafea.

Pulberea obținută se păstrează într-un borcan de culoare închisă iar pentru o singură administrare, se ia aproximativ o jumătate de linguriță și se ține sub limbă.

Cei care nu tolerează praful care este astringent, pot lua aceeași cantitate de pulbere cu două lingurițe de miere, scrie autoarea Mariana Borloveanu în cartea sa intitulată "Leacuri mănăstirești".

Pulberea de gutui administrată de trei ori pe zi pe parcursul a două săptămâni tratează cu succes traheita, bronșita, în același timp contribuind și la creșterea imunității.

Efecte benefice ale curei cu pulbere din semințe de gutui se obțin și în tratarea laringitei, a inflamațiilor apărute la nivelul mucoaselor, dar și în calmarea iritațiilor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gutuile, cel mai bun leac pentru problemele de sănătate

11 Dec 2019 1356