Sănătate Efectele terapeutice ale scorţişoarei

Scorţişoara este obţinută din scoarţa aromată a unui arbore originar din insula Ceylon. Are proprietăţi cicatrizante, antiulceroase, afrodisiace, antiseptice, antiinfecţioase, antibacteriene (distruge peste 96% din bacteriile patogene), antivirale, antifungice, antiparazitare, antispastice şi analgezice. Graţie acestor efecte, scorţişoara echilibrează glicemia, stimulând astfel insulina, şi are un rol important în prevenirea diabetului.
 
Tot ea împrospătează respiraţia, stimulează memoria şi diminuează pofta de mâncare. Datorită proprietăţilor sale antivirale şi antimicrobiene, scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar, ajută la înlăturarea frisoanelor şi, combinată cu miere de albine, este un aliat preţios în lupta cu răceala şi gripa. Uleiul de scorţişoară are rol stimulant şi tonifiant, tratând cu succes dereglările intestinale. Scorţişoara este considerată un veritabil energizant şi un fortifiant al sistemului circulator, dar şi al inimii. Acest condiment calmează durerile dentare, îmbunătăţeşte circulaţia, opreşte sângerarea, combate oboseala şi stresul. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mierea și scorțișoara - beneficii pentru sănătate

21 Apr 2022 2406

Sănătate Scorţişoara-albă calmează durerile dentare

01 May 2015 1568

Sănătate Scorţişoara stimulează memoria

29 Apr 2015 1540

Sănătate Ceaiul de scorţişoară ameliorează simptomele de gripă şi răceală

03 Nov 2014 4464

Scorţişoara reduce pofta de mâncare

28 Oct 2014 3409

Proprietăţile celor mai populare condimente

24 Aug 2014 2311

Ceaiul de scorţişoară, multiple beneficii pentru sănătate

11 Jun 2014 1822