Sănătate Floare de mac, indicaţii terapeutice

Macul este o floare sălbatică de câmp care are proprietăţi vindecătoare şi creşte mai ales în culturile de cereale (în lanurile de grâu şi de orz). În scop terapeutic, se folosesc petalele proaspete sau uscate, deoarece au efect calmant şi de somnifer. Florile de mac de câmp conţin substanţe saponine, acizi organici, proteine, lipide, alcaloizi şi fosfor.
 
Aceste flori sunt folosite în medicina populară pentru proprietăţile lor benefice asupra sistemelor digestiv şi respirator. Infuzia din flori de mac este utilizată atât pentru uz intern, cât şi pentru uz extern. Această infuzie ajută la calmarea durerilor de dinţi şi la îmbunătăţirea aspectului tenului. De asemenea, combate ridurile, roşeaţa şi iritaţiile de pe piele. Este indicat să se consume înainte de culcare, deoarece calmează stările nervoase şi combate insomnia.
 
Macul are proprietăţi analgezice, expectorante şi emoliente, fiind indicat în cazuri de febră, tuse seacă, răguşeală, laringită, faringită, răceală, osteoporoză şi ulceraţii. Ceaiurile realizate din petale de mac roşu de câmp tratează gripa, răcelile şi alte boli infecţioase specifice copiilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea poeziilor Lucian Blaga - Flori de mac

09 May 2014 5607