Sănătate Hrişca îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi de memorare

Hrişca este o plantă anuală cultivată pentru fructele sale comestibile, brune, care conţin amidon, lizină şi proteine. Are multiple întrebuinţări, fiind folosită sub formă de remediu natural. Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.
 
Hrişca menţine nivelul de glucoză din sânge în limite normale, previne instalarea diabetului de tip II, menţine tânăr sistemul nervos şi îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare. De asemenea, scade nivelul colesterolului, ţine sub control tensiunea arterială şi previne apariţia pietrelor la bilă.
 
Datorită conţinutului bogat în fibre insolubile, hrişca menţine sub control şi greutatea corporală. Energizantă şi hrănitoare, această plantă este recomandată persoanelor care au intoleranţă la gluten. Pe de altă parte, hrişca împiedică evoluţia ischemiei cardiace. Tot ea ameliorează diferite edeme şi anemia. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Hrişca, un medicament oferit de natură

26 Mar 2015 1827

Hrişca, recomandată persoanelor care doresc să slăbească

17 Nov 2014 1839

Beneficiile consumului de hrişcă

23 Aug 2014 2046

Medicamentul din farfurie Hrişca apără organismul de numeroase boli

29 Jun 2014 1579