În parteneriat cu Ovidius Clinical Hospital Cursul „Basic Life Support“, organizat de Asociaţia Studenţilor Medicinişti



Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Constanţa, în parteneriat cu Ovidius Clinical Hospital, au organizat, timp de două zile, cursul de instruire a studenţilor în acordarea de prim-ajutor - „Basic Life Support“.
 
La cursul „Basic Life Support“, devenit deja tradiţional, au participat 42 de studenţi ai Universităţii „Ovidius“. „Este pentru prima dată când organizăm acest curs în parteneriat cu Ovidius Clinical Hospital. Cursul a durat două zile. Sâmbătă, a fost partea teoretică şi a fost prezentată de dr. Alina Moldovan, medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă în cadrul OCH. Azi (n.r. ieri) a urmat şi partea practică. De data asta, traineri au fost studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină Generală - Ionuţ Stanciu, Andreea Noapteş şi Alexandra Cristu“, a declarat, pentru cotidianului ZIUA de Constanţa, vicepreşedintele Asociaţiei Studenţilor Medicinişti din Constanţa, Mihai Spălăţelu.
 
La cursul de prim-ajutor „Basic Life Support“, organizat în parteneriat cu Ovidius Clinical Hospital, sunt instruiți viitorii medici cu privire la acordarea de prim-ajutor pacienților aflați în situație de criză medicală. În prima zi a cursului, doctorul Alina Moldovan a oferit pregătirea teoretică a studenților despre asistență și manevre de prim-ajutor, precum și cunoștințe aprofundate despre ce se întâmplă cu corpul uman aflat sub presiunea privării de oxigen. Ieri, în cea de a doua zi de curs, studenții au fost ghidați de colegi cu experiență pentru a realiza manevrele corecte de resuscitare a pacientului aflat în dificultate. „Acest curs de prim-ajutor face parte dintr-o serie de instruiri venite în sprijinul studenților mediciniști, pentru a le oferi o pregătire completă în viitoarea lor carieră“, a adăugat Raluca Dima, membru al Asociaţiei Studenţilor Medicinişti din Constanţa.
 
Ovidius Clinical Hospital sprijină acțiunile de instruire ale viitorilor medici, oferindu-le suport prin intermediul medicilor specialiști, care vin cu informații de ultimă oră în pregătirea acestora.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fondurile vor ajunge la Maternitatea Spitalului Județean Constanța Spectacol de binefacere, organizat de Comunitatea „Elenă” Elpis

08 May 2019 3404

Asociația Studenților Mediciniști instruiește viitorii medici

30 Oct 2015 1671