Sanatate

Kiwi este un fruct bogat în nutrienţi și sărac în calorii

Kiwi scade riscul de obezitate, asociată adesea cu bolile cronice severe, cum ar fi cele cardiovasculare și diabetul zaharat.
 
Kiwi este un aliment nutritiv dens, ceea ce înseamnă că este bogat în nutrienți și sărac în calorii. Este foarte bogat în vitamina C (85%) și vitamina K (31%). Alte minerale și substanțe din compoziția fructului verde-acrișor sunt: magneziu, fier, calciu, vitaminele E și B6, acid folic, cupru, crom, potasiu, mangan.
Semințele de kiwi încorporează toți nutrienții: proteine, vitamine, minerale, acestea fiind comestibile. Fructul are, de asemenea, o mulțime de antioxidanți și reprezintă o sursă importantă de fibre, conform Agerpres.ro. (https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/03/29/leacuri-din-natura-kiwi-12-06-45)
 
Un fruct de mărime medie acoperă nevoile zilnice de vitamina C ale unui adult, conține de 10 ori mai multă vitamina C decât portocala și un sfert din necesarul zilnic de vitamina E, recomandată.
Kiwi are un puternic rol antioxidant, antiinflamator, protector cardio-vascular, ajută la reglarea tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea, scade colesterolul, împiedică depunerea plăcilor de aterom pe pereții vaselor, are rol antitrombotic, anticoagulant, protector al sistemului nervos etc.
 
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de kiwi includ menținerea tonusului pielii și a texturii acesteia, în special datorită abundenței de vitamina C, care lucrează în corpul omenesc asemenea unui antioxidant pentru a ajuta la prevenirea efectelor provocate de soare, poluare și fum.
 
Un aport adecvat de vitamina C s-a dovedit a fi util în stoparea avansării bolilor, precum osteoartrita, artrita reumatoidă și astmul, dar și în prevenirea cancerului de colon, a aterosclerozei, a bolilor de inimă și a diabetului zaharat. Vitamina C este necesară pentru funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar. Consumul de fructe bogate în vitamine C poate conferi un efect semnificativ de protecție împotriva simptomelor respiratorii asociate cu astm, cum ar fi strănutul.
 
Datorită conținutului ridicat de potasiu, kiwi poate ajuta la anularea efectelor sodiului din organism. O creștere a aportului de potasiu, împreună cu o scădere a consumului de sodiu este cea mai importantă schimbare dietetică pe care o persoană o poate face pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare și a accidentului vascular cerebral, mai transmite Agerpres.ro. (https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/03/29/leacuri-din-natura-kiwi-12-06-45)
 
Fructele kiwi conțin un număr de antioxidanți sănătoși, inclusiv quercetina și luteina, care este cel mai abundent în compoziția fructului kiwi, promovează sănătatea ochilor. Vitamina K1, care este destul de prezentă în fructul kiwi, promovează sănătatea oaselor și a rinichilor și este esențială pentru coagularea sângelui. Un studiu de la Universitatea din Oslo a constatat că un consum de două până la trei kiwi pe zi a redus semnificativ riscul de coagulare a sângelui. În studiu s-a menționat ca aceste efecte au fost similare cu cele ale unei doze zilnice de aspirină pentru a îmbunătăți sănătatea inimii, potrivit www.medicalnewstoday.com.
 
Efectele laxative naturale ale fructelor kiwi mențin sănătatea, fiind folosite, din timpuri îndepărtate, ca un remediu natural împotriva constipației.
În cadrul unui studiu s-a constatat, de asemenea, că prin consumul a trei porții de fructe pe zi, degenerescența maculară a fost diminuată cu 36%. Niveluri ridicate de zeaxantină și luteină din kiwi sunt considerate a contribui la acest efect.
 
Consumul de fructe kiwi nu este indicat persoanelor alergice. Semnele de alergie la kiwi includ senzația de iritare în gât, umflarea limbii, probleme la înghițire, vărsături și urticarie. În cazuri rare, kiwi ar putea încetini coagularea sângelui, determinând creșterea riscului de sângerare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fruct de kiwi acoperă un sfert din necesarul zilnic de vitamina E, recomandată

06 Jul 2019 514

Kiwi ajută la eliminarea toxinelor din colon

22 Jan 2019 334

Kiwi conține o mulțime de antioxidanți și reprezintă o sursă importantă de fibre

17 Dec 2018 308

Kiwi conține un număr de antioxidanți sănătoși

07 Nov 2018 302

Kiwi ajută la reglarea tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea și scade colesterolul

08 Oct 2018 599

Kiwi poate ajuta la anularea efectelor sodiului din organism

06 Sep 2018 400

Ce beneficii are pentru sănătate consumul de kiwi

03 Jul 2018 593

Kiwi, bun pentru un somn liniștit

24 Apr 2018 455

Kiwi combate retenția de apă

12 Apr 2018 532

Kiwi, miraculos în măștile pentru ten și păr

15 Mar 2018 834

Kiwi te apară de boli. Beneficiile fructului

16 Jan 2018 589

Consumul de fructe kiwi nu este indicat persoanelor alergice

30 Oct 2017 1372

Kiwi este o sursă foarte bună de fibre dietetice

16 Oct 2017 864

Consumul de fructe kiwi nu este indicat persoanelor alergice

27 Sep 2017 818

Un fruct de kiwi de mărime medie acoperă nevoile zilnice de vitamina C ale unui adult

04 Sep 2017 1026