Sănătate La ce este folosită coaja de lămâie

Cei mai mulţi oameni folosesc lămâia doar pentru sucul ei şi aruncă coaja. Însă aceasta are în compoziţia ei multe substanţe nutritive şi vitamine benefice pentru sănătate. Coaja de lămâie conţine aproximativ de cinci-zece ori mai multe vitamine decât sucul de lămâie, conţine fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic, vitamina C şi betacaroten.

De asemenea, coaja de lămâie conţine limonene, substanţe care lupta împotriva celulelor canceroase din organism. Aceste substanţe previn şi tratează diferite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de piele, de colon şi cancerul de sân. Datorită conţinutului ridicat de calciu, coaja de lămâie ajută la prevenirea osteoporozei, artritei inflamatorii şi artritei reumatoide. Conţine şi bioflavonoide care ajută la reducerea nivelurilor de stres oxidativ şi la eliminarea elementelor toxice din organism. Coaja de lămâie are proprietăţi antimicrobiene şi protejează împotriva infecţiilor bacteriene şi fungice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Pesmeți cu nuci (rețetă interbelică)

24 May 2022 1500

GastroArt Orez cu lapte (Rețetă din 1931)

12 Dec 2021 2441

Beneficiile sucului de lămâie

18 Dec 2020 2962

lauraadamache.ro Biscuiti cu ricotta si lămâie

26 Dec 2018 3007

Somon cu sparanghel în crustă de aluat

07 Aug 2017 3289

Rulouri umplute cu cremă de vanilie

25 Jul 2017 7060

Cornuleţe cu cremă de nucă

20 Jul 2017 4651

Savarine

26 May 2017 3286

Biscuiți de post cu portocale

31 Mar 2017 13550

Prăjitură Linzer cu nucă

29 Mar 2017 8333

Chec marmorat umed

06 Feb 2017 14473

Crema de vanilie

08 Sep 2016 2839

e-rețete Clatite de branza

09 Aug 2016 2915

LauraAdamache.ro Cotlete de porc la cuptor

28 Feb 2016 3227

e-retete.ro Prajitură cu zmeură

29 Jul 2015 6503