Medicamentul din farfurie Hrişca apără organismul de numeroase boli

Hrişca este considerată bună atât în diete, cât şi pentru menţinerea sănătăii organismului

Hrişca - aliment

Hrişca este un aliment popular în ţări precum România, Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. La noi în ţară, este folosită mai ales în Bucovina, unde, în reţeta sarmalelor, este cuprins şi acest aliment. Deşi tendinţa este de a considera hrişca „un membru“ al familiei cerealelor, trebuie menţionat că, de fapt, aceasta este înrudită cu ştevia creaţă şi rubarba. Este bogată în elemente nutritive care ajută la protejarea organismului de factorii externi şi îl întăreşte, mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.

Hrişca - medicament

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2. De asemenea, conţine proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier. Efectele consumului de hrişcă sunt numeroase. Astfel, specialiştii consideră că acest aliment ajută în menţinerea nivelului de glucoză în limite normale, în prevenirea diabetului de tip II, iar multitudinea de vitamine şi minerale scade probabilitatea dezvoltării unor forme de cancer, menţine sistemul nervos tânăr, îmbunătăţeşte capacitatea de memorare, protejează împotriva accidentelor vasculare, scade colesterolul şi previne apariţia pietrelor la bilă. Aşadar, hrişca, hrănitoare, aromată şi gustoasă, este un aliment care ar trebui să fie prezent în bucătăria noastră. De menţionat că aceasta ajută şi la menţinerea greutăţii în limite normale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Maestrul cofetar Silvian Miron prezintă cea de-a doua băutură minune. Silviana cu hrişcă, între aliment şi medicament

04 Jul 2019 3953

Sănătate Combate oboseala cu hrişcă

18 Aug 2015 2015

Sănătate Hrişca, un medicament oferit de natură

26 Mar 2015 1827

Sănătate Hrişca ţine sub control tensiunea arterială

26 Dec 2014 2077

Hrişca, recomandată persoanelor care doresc să slăbească

17 Nov 2014 1839