Merele sunt o excelentă sursă de multivitamine

Specialiştii au ajuns la concluzia că merele pot fi foarte benefice pentru organism, fiind utilizate astăzi ca remediu natural, sau chiar ca şi un aliat al slăbirii.

Merele protejează împotriva sindromului metabolic – persoanele care consumă mere în fiecare zi, au un risc mai scăzut de a suferi, de-a lungul vieţii, de sindromul metabolic – care poate cauza diabet şi boli grave de inimă.

Sunt o sursă excelentă de multivitamine – consumate cu tot cu coajă (bineînţeles, spălate bine în prealabil), merele pot să asigure un aport crescut de vitamine şi minerale benefice sănătăţii organismului, cum ar fi: vitaminele A şi C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic şi un nivel crescut de antioxidanţi, conform csid.ro.

Consul de mere reglează nivelul glicemiei – conţin anumiţi fitonutrienţi, cum ar fi quercetina, care pot să prevină fluctuaţiile bruşte ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, oţetul de mere este considerat a fi un adevărat ajutor în controlarea nivelului ridicat al glicemiei, motiv pentru care este adesea folosit ca un tratament naturist în cazul bolnavilor care suferă de diabet zaharat.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Merele au beneficii incontestabile pentru sănătate

10 Apr 2017 2145

Pictura zilei „Natură statică cu mere roşii” de Nicolae Grigorescu

18 Oct 2014 10203

Ecuisine.ro Peltea de gutui

17 Oct 2014 4222

Roșii, castraveți, ardei, ceapă...Licitație la Academia de Poliție (document)

15 Oct 2014 2221

O nouă ediţie de succes a Zilelor Recoltei la Năvodari (galerie foto)

29 Sep 2014 2283