Ministerul Sănătății a aprobat Regulamentul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Ce prevede

  • Ordinul ministrului Sănătății nr. 1696/2020 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.

În Monitorul Oficial al României partea I numărul 953 din 16 octombrie a fost publicat Ordinul ministrului Sănătății nr. 1696/2020 pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.
 
Potrivit actului normativ la care facem referire și care este semnat, pentru ministrul sănătății de Horațiu Moldovan, secretar de stat, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol este o unitate medicală de specialitate înființată în anul 1972 potrivit Deciziei nr. 129 din 16 mai 1972 emise de către Consiliul Popular Județean Constanța.


Instituția are personalitate juridică și a fost declarată ca unitate sanitară de interes public național prin Hotărârea Guvernului nr. 1.106/2002 pentru declararea unor unități sanitare de interes public național, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății, cu modificările ulterioare.

Sediul Sanatoriului Balnear și de Recuperare se află în Techirghiol, bulevardul Dr. Victor Climescu nr. 34-40, județul Constanța.
 
Sanatoriul - unitate sanitară cu paturi pentru adulți și copii, de specialitate recuperare, medicină fizică și balneologie, asigură asistență medicală de specialitate spitalicească, utilizând factori naturali curativi asociați cu celelalte procedee, tehnici și mijloace terapeutice.
 
Asigură asistență medicală de specialitate spitalicească (adulți, copii) pentru pacienți din toate județele tării, precum și pentru străini, dar constituie, în același timp, bază de învățământ și cercetare științifică medicală, care consolidează calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacienților, a eticii și deontologiei medicale.
 
Pentru pacienții internați, sanatoriul asigură și răspunde de calitatea actului medical, condiții de cazare, igienă, alimentație și supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătății.

Sanatoriul asigură efectuarea consultațiilor, investigațiilor, stabilirea diagnosticului, a tratamentelor și acordarea de îngrijiri medicale tuturor bolnavilor spitalizați și recuperarea medicală a bolnavilor internați.

 
În cadrul sanatoriului într-un sistem funcțional unitar se asigură:
 

a) accesul nediscriminatoriu la asistență medicală/internare al populației; orice act care poate leza accesul nediscriminatoriu la asistență medicală va fi aspru sancționat conform legislației în vigoare;
b) utilizarea eficientă a personalului de specialitate și a mijloacelor tehnice de investigație și tratament;
c) aplicarea strategiilor și politicilor de dezvoltare ale Ministerului Sănătății, adecvate la necesarul de servicii medicale pentru populația deservită, precum și indicatorii de performanță ai managementului calității prin raportare la valorile medii naționale.
Sanatoriul trebuie să asigure accesul neîngrădit al pacienților la datele medicale personale.
 
Conducerea sanatoriului

Este formată din Consiliul de administrație, manager și Comitetul director, compus din director medical, director de îngrijiri și director financiar-contabil.

Funcțiile specifice Comitetului director se ocupă prin concurs, organizat de manager.
 
Managerul și membrii Comitetului director au obligația de a depune o declarație de interese și o declarație referitoare la incompatibilități, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
 
Consiliul de administrație din Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol funcționează în conformitate cu prevederile legale în vigoare și este compus din următorii membri:
 
a) 3 reprezentanți ai Ministerului Sănătății sau ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța;
b) 1 reprezentant al Consiliului Local Techirghiol;
c) 1 reprezentant al Colegiului Medicilor Constanța, cu statut de invitat;
d) 1 reprezentant al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali Constanța, cu statut de invitat;
e) reprezentanții sindicatelor din unitate cu statut de invitat permanent;
f) membrii supleanți.

(2) Managerul participă la ședințele Consiliului de administrație fără drept de vot.

În continuarea actului normativ sunt prezentate relațiile de subordonare, colaborare, atribuții, din cadrul unității pentru care a fost elaborat și aprobat regulamentul.
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Al Carina a contestat licitația organizată de Sanatoriul Balnear din Mangalia pentru achiziția dezinfectanților

21 Nov 2020 598

Accident în Mangalia, la Sanatoriul Balnear

23 Sep 2020 834

Coronavirus. Județul Constanța. O tabără din Eforie Nord, noul centru de carantină

23 Jul 2020 986

Sanatoriul Balnear de Recuperare Mangalia cumpără alimente de la cinci operatori economici (document)

16 Jun 2020 1376

Cântărețul Nikolaos Papadopoulos „La revedere, Techirghiol, am ieșit din carantină!!!!“

10 Jun 2020 1318

Artistul grec Nikos Papadopoulos, carantinat la Sanatoriul Balnear din Techirghiol. N-ar fi respectat măsura izolării la adresa de domiciliu din București

28 May 2020 1222

Sanatoriul Balnear de Recuperare Mangalia, reclamat de Matra SRL la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor

01 May 2020 489

Sanatoriul Balnear de la Techirghiol a cumpărat echipamente medicale. Ce valoare au produsele (document)

16 Apr 2020 1650

Dr. Iulia Belc, medic de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, a învins teama după ce a cunoscut poveștile românilor repatriați din zonele roșii - „După această perioadă, ne vom reinventa!”

06 Apr 2020 22789

ÎPS Teodosie, slujbă pentru cei carantinați la Sanatoriul Balnear Techirghiol (galerie foto+video)

31 Mar 2020 2841

12 români carantinați la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, depistați pozitiv cu coronavirus

28 Mar 2020 2604

Sanatoriul Techirghiol, despre carantinarea românilor aduși din Italia. Personalul medical monitorizează non-stop starea de sănătate a pacienților (galerie foto)

25 Mar 2020 5564

Aparatură nouă pentru Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol (document)

01 Jan 2020 2262

Logaritm SRL din Bucureşti va furniza aparatură medicală Sanatoriului Balnear de Recuperare Mangalia (document)

21 Dec 2019 987

Post vacant la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia, județul Constanța

12 Dec 2019 1250