Morcovii, recomandaţi în alimentaţia copiilor

Consumaţi în întreaga lume, morcovii au numeroase proprietăţi benefice pentru organism. Conţin substanţe solubile în grăsimi, vitaminele A, B, C şi K, antioxidanţi, fibre, biotină, tiamină şi potasiu. Potrivit mai multor studii, consumul regulat de morcovi duce la scăderea colesterolulul şi la reducerea riscului de cancer mamar, pulmonar şi de colon. Morcovii îmbunătăţesc vederea, din acest motiv sunt recomandaţi în alimentaţia copiilor, ajutându-i în perioada de creştere.
 
Datorită proprietăţilor detoxifiante, morcovii contribuie la eliminarea toxinelor din ficat. Curăţă fluxul sanguin, tratează pigmentarea inegală a pielii. Morcovii curăţă dantura, acţionând ca un abraziv natural care elimină eficient resturile alimentare. Totodată, stimulează producţia de salivă. Persoanele fumatoare şi cele care sunt expuse des fumului de ţigară trebuie să adauge morcovi în alimentaţia lor, deoarece vitamina A ajută la buna funcţionare a plămânilor. Antioxidanţii conţinuţi de morcovi protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce beneficii aduce consumul zilnic de suc de morcovi

25 Dec 2019 1120

Ce se întâmplă dacă consumi roșii în fiecare zi

29 Jan 2019 1226

Morcovul previne atacurile cardio-vasculare

14 Mar 2018 1605

Morcovii fac minuni pentru piele

21 Nov 2017 2086

Sănătate Proprietăţile sucului de morcovi

03 Jan 2015 1791

Sucul de morcovi, recomandat în curele de slăbire

12 Jul 2014 1307