Sanatate

Morcovul, ideal în rețetele de post. Ce beneficii are

Multitudinea de vitamine și minerale conținute de morcov, îl încadrează printre cele mai benefice legume pentru sănătatea omului. Pe lângă vitamina C, morcovul mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative.   La nivel hepatic, morcovul acţionează asupra bilei în special, dar se pare că poate să regleze ansamblul activităţilor ficatului. Morcovul este şi cel mai bun prieten al intestinului. Este cel care reglează tranzitul intestinal, cel care are o acţiune de dezinfectare şi de cicatrizare a mucoasei.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Morcovul reglează tranzitul intestinal

09 Aug 2018 324

Morcovul, nelipsit în mâncărurile de post

04 Apr 2018 398

Morcovul previne atacurile cardio-vasculare

14 Mar 2018 400

Beneficiile consumului de morcov crud

30 Jan 2018 1478

Morcovul reglează activităţile ficatului și intestinului

22 Dec 2017 435

Morcovii, o sursă bogată de vitamine

13 Oct 2017 1597

De ce este bine să consumăm morcovi

13 Jun 2017 932

Sănătate Morcovul, important în combaterea anemiei

22 Jan 2016 1304

Efecte pozitive pentru organism Morcovul, aliatul sănătăţii

10 Sep 2015 1454

Sănătate Polenul, un factor important de întreţinere a sănătăţii organismului

16 Aug 2015 915

Sănătate Beneficiile consumului de fenicul

08 May 2015 882

Banc Blonda şi morcovul

27 Mar 2015 1152

Sănătate Legume şi fructe cu calorii negative

12 Mar 2015 929

Sănătate Morcovul regenerează pielea

17 Feb 2015 866

Morcovul creşte acuitatea vizuală

23 Oct 2014 1377