Morcovul, ideal în rețetele de post. Ce beneficii are

Multitudinea de vitamine și minerale conținute de morcov, îl încadrează printre cele mai benefice legume pentru sănătatea omului. Pe lângă vitamina C, morcovul mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative.   La nivel hepatic, morcovul acţionează asupra bilei în special, dar se pare că poate să regleze ansamblul activităţilor ficatului. Morcovul este şi cel mai bun prieten al intestinului. Este cel care reglează tranzitul intestinal, cel care are o acţiune de dezinfectare şi de cicatrizare a mucoasei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt.ro Curățirea zarzavatului și tăierea (sfaturi din 1931)

12 Nov 2021 1995

Morcovul reglează tranzitul intestinal

20 Apr 2021 2498

Morcovul și numeroasele sale beneficii

06 Oct 2020 2879

Sucul de morcovi, primul aliment cunoscut de bebeluși, aliat de nădejde pentru sănătatea organismului

01 Jul 2020 2867

Ce beneficii aduce consumul zilnic de suc de morcovi

25 Dec 2019 1108

Morcovul reglează tranzitul intestinal

07 Nov 2019 1398

Morcovul reglează tranzitul intestinal

09 Aug 2018 2179

Morcovul, nelipsit în mâncărurile de post

04 Apr 2018 1645

Morcovul previne atacurile cardio-vasculare

14 Mar 2018 1593

Beneficiile consumului de morcov crud

30 Jan 2018 4942

Morcovul reglează activităţile ficatului și intestinului

22 Dec 2017 2190

Morcovii, o sursă bogată de vitamine

13 Oct 2017 2906

De ce este bine să consumăm morcovi

13 Jun 2017 2018

Sănătate Morcovul, important în combaterea anemiei

22 Jan 2016 1995

Efecte pozitive pentru organism Morcovul, aliatul sănătăţii

10 Sep 2015 2145