Murăturile, aliment minune pe timp de iarnă

Au un gust bun şi aduc numeroase beneficii organismului nostru. Vorbim despre murături, care ne întăresc sistemul imunitar iarna şi ne asigură necesarul de antioxidanţi. Consumate în cantităţi moderate, murăturile ne ajută să avem o digestie bună, fiind indicate în special după o masă pe bază de carne.
 
Un consum regulat de murături obţinute printr-un proces natural de fermentaţie combate astmul. Deoarece au un conţinut mare de antioxidanţi, fibre şi substanţe hepatoprotectoare, murăturile ajută şi la o bună detoxifiere a ficatului. De asemenea, contribuie la prevenirea răcelii şi gripei. Datorită rolului lor de detoxifiere, murăturile previn îmbătrânirea pielii şi întârzie apariţia ridurilor.
 
Atenţie, murăturile nu sunt recomandate tuturor persoanelor. Cei care suferă de afecţiuni precum boli renale, hipertensiune, diabet trebuie să evite murăturile.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2021 3301

Medicul nutriționist Mihaela Bilic Murăturile, o variantă sănătoasă de a consuma legume și în timpul iernii

13 Nov 2021 1599

14 noiembrie – Ziua Murăturilor

14 Nov 2020 1768

lauraadamache.ro Cartofi gratinati cu macrou

03 Jun 2018 2094

Lauraadamache.ro Tocanita de rinichi de vita

29 Oct 2017 7473

Dulceţuri, murături, mezeluri, brânzeturi şi vinuri alese Băcănia Madame Z, un loc unde găsim produse naturale, sănătoase şi gustoase (galerie foto)

23 May 2017 20212

Cartofi ţărăneşti, cu ceapă şi boia

10 May 2017 6496

Sănătate Murăturile, bogate în antioxidanţi şi vitamine, cresc imunitatea

19 Oct 2015 1813

Sănătate Valoarea terapeutică a murăturilor

03 Jan 2015 1857

Ecuisine.ro Fasole bătută cu boia

17 Nov 2014 4238

Ecuisine.ro Murături mozaic

26 Sep 2014 4161

Murăturile, o sursă sigură de probiotice naturale

30 Aug 2014 2828