Nucile ameliorează senzația de oboseală


Conținutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întârzierilor de creștere, tulburărilor sistemului nervos. Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întâlnite, în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Această boală se poate combate cu un consum regulat de nuci, scrie Agerpres.ro 
 
Studiile arată că alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm. Nucile sunt indicate și în tratarea unor afecțiuni precum Parkinson și Alzheimer.
 
Nucile, prin conținutul lor ridicat de melatonină, te ajută să te odihnești corespunzător și să te simți în formă maximă a doua zi. Nucile ameliorează senzația de oboseală, de iritabilitate, combat astmul și întăresc sistemul imunitar.
 
Razele puternice ale soarelui, radicalii liberi, vântul, umezeala, aerul uscat, frigul, toți acești factori grăbesc îmbătrânirea pielii, dar cercetătorii arată că o mână de nuci pe zi poate amâna semnele îmbătrânirii premature, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Substanțele antioxidante formează un scut împotriva factorilor nocivi, protejând celulele și prelungindu-le viața.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.