O singură roșie îți asigură peste jumătate din necesarul de vitamina C

Roşiile reprezintă o sursă excelentă de vitamina A, potasiu, vitamina C, tiamina, acid folic, vitamina K, vitamina B6, niacina, magneziu, fosfor, cupru, vitamina B1, vitamina B2, fier, vitamina B3, vitamina B5. O singură roșie conține peste 50% din necesarul de vitamina C al unui adult.  Aceste legume conțin în mod natural cantități reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii. O roșie conține o cantitate de fibră similară celei dintr-o felie de pâine albă. Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de roșii se datorează în special conținutului de licopen, un antioxidant care ajută organismul să combată acțiunea distructivă a radicalilor liberi. Cercetătorii au arătat că sucul de roșii, supele și sosurile conțin de de cinci ori mai mult licopen decât roșia proaspătă.   Roșiile, prin conținutul unei cantității importate de vitamina B și potasiu, sunt eficiente în reducerea tensiunii arteriale mari. Consumând zilnic roșii putem preveni atacul de cord și atacul cerebral.   Fiind un antiseptic natural, roșiile pot ajuta la protejarea organismului împotriva diferitelor infecții. Au efect antibacterian și măresc rezistența organismului la agresiunile microbiene de orice fel.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Direcția de Sănătate Publică Constanța. Recomandări pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus

13 Mar 2020 12171

Roşiile reduc tensiunea arterială

03 Oct 2018 1498

UPDATE Ursul de Aur de la Berlinala 2016 a fost decernat filmului documentar „Fuocoammare”

20 Feb 2016 2384

Premiat la Cannes, Berlin şi VeneţiaRegizorul Francesco Rosi a murit la vârsta de 92 de ani

10 Jan 2015 1597