Orezul brun, eficient în curele de slăbire

Orezul este unul dintre cele mai populare alimente din întreaga lume, iar orezul brun, care este mai puţin procesat şi care conţine mai multe fibre şi nutrienţi, favorizează procesul de eliminare a kilogramelor în plus. Orezul brun integral nu conţine carbohidraţi procesaţi şi reprezintă o sursă importantă de fibre, extrem de benefice pentru digestie.
 
Orezul brun conţine cantităţi mici de grăsimi şi multe proteine, aproximativ cinci grame la o porţie. Caloriile sunt mult mai rapid arse atunci când sunt consumate mai multe proteine decât grăsimi şi carbohidraţi. De asemenea, orezul brun contine cantităţi mari de fibre alimentare, fiind foarte bogat în vitaminele B1, B3 şi B6, în minerale, precum mangan, fosfor, fier şi acizi graşi esenţiali. Orezul brun reglează nivelul de zahăr din sânge, poate fi consumat ca substitut pentru alimente bogate în carbohidraţi, precum cartofi, pâine sau orez alb. Fibrele alimentare conţinute de orezul brun au dublu rol: stimulează digestia şi oferă saţietate. Pe lângă cantităţile mari de fibre pe care le conţine, orezul brun este bogat şi în apă, care amplifică starea de saţietate. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate De ce este o idee bună să introduci orezul brun în dietă

10 Aug 2015 2061

Sănătate La ce este util consumul de orez brun

24 Jun 2015 1322