Ovidius Clinical Hospital lansează serviciul Alprevia online- Prevenția în 10 pași


Ovidius Clinical Hospital lansează un serviciu online care să vină în sprijinul pacienţilor. 

„Pentru a afla riscul de expunere la Boli cardiovasculare, Cancer Colo-rectal, Cancer de prostată, Cancer bronho-pulmonar, Cancer de col, Cancer de sân, Diabet și Depresie accesează Alprevia online“ - au transmis reprezentanţii OCH.



Pentru a putea accesa acest serviciu online, pacienţii trebuie să urmeze mai mulţi paşi.  
                                                           
Pasul 1:  Introduci vârsta și sexul
Aceste date sunt importante pentru că algoritmul compară datele tale cu datele statistice din populație pentru diferite tipuri de boli.
 
Pasul 2: Examinarea fizică
Înălțimea (în cm) și greutatea (în kg) sunt folosite în calcularea Indicelui de Masă corporală. Formula de calcul a ICM este: greutatea, în kilograme împărțită  la pătratul înălțimii, în metri (kg/m2). Pe baza ICM algoritmul face clasificarea pentru obezitate și pe baza claselor definite în ghiduri emite recomandările.
 
Circumferința abdominală se măsoară cu centimetrul în jurul taliei, la nivelul ombilicului. Acest parametru este folosit pentru încadrarea în grupele de risc. 
 
Tensiunea arterială se măsoară cu un tensiometru. Pe braț sau antebraț. Valorile sunt date în mm coloană de mercur (mmHg). Este încetățenită exprimarea un două cifre. De ex: 12 cu 6. Aceasta înseamnă de fapt o tensiune de  120/60 mmHg . Aparatele electronice dau direct valoarea în mmHg.  Pe aceasta o vei introduce. Important este să folosești același tensiometru în evaluarea tensiunii arteriale, pentru a putea evidenția creșterile sau scăderile.
 
Pasul 3:  Analize

 
Atenție!  Nu trebuie să faci „toate analizele”. Primele care trebuie introduse sunt: Colesterolul Total și Glicemia.          
 

Acestea intră atât în evaluarea riscului cardiovascular cât și în cel de diabet zaharat. Unitățile de măsură sunt mg/dl. Aceste analize pot fi efectuate atât cu teste rapide, în cabinet  din sânge capilar recoltat din deget, sau în laborator din sânge recoltat din venă.
Pentru că pot avea diferite scale de evaluare a valorilor, algoritmul dă posibilitatea introducerii diferitelor tipuri. Dacă sunt amândouă, atunci cea din sânge venos va fi cea luată în calcul mai departe.
 
Fracțiile de colesterol intră în evaluarea riscului și recomandărilor pentru riscul cardiovascular.
Glicemia postprandială și hemoglobina glicozilată în evaluarea diabetului zaharat.
Le introduci când le obții.
  
Pasul 4. Antecedentele de boală
În acest pas, se evaluează trei lucruri:
  1. dacă ai deja boala, atunci nu se mai face prevenția bolii respective.
  2. anumite boli care pot fi factori de risc pentru altele: de exemplu: polipoza intestinală este factor de risc pentru cancerul colorectal.
  3. se evaluează riscul de depresie, care este o boală emergentă a secolului și factor de risc pentru bolile cardiovasculare.
Pasul 5. Factorii de risc
Aceștia vin din stilul nostru de viață și cresc șansa de apariție a diferitelor boli. Dovezile despre ei se regăsesc în studiile științifice evaluate.
Ei pot fi mai mulți, de exemplu poluarea, diferite alte alimente, si așa mai departe. În algoritm sunt luați în considerare factorii esențiali care se corelează cu bolile evaluate. În discuția cu medicul curant prezintă-i toți factorii de risc.
 
Pasul 6. Factorii de protecție
Aceștia vin tot din stilul de viață dar scad riscul de apariție a bolii.
 

Pasul 7. Antecedente heredocolaterale
Aceste informații ne arată riscul de a avea o boală, dacă cei din familie au avut-o. Acest risc este mai mare sau mai mic în funcție și de vârsta la care a apărut și cât de apropiată sau îndepărtată era ruda respectivă.
Algoritmul ia în considerare aceste variabile și poate recomanda consultația genetică în vederea testării genetice, dacă situația o cere.
 
Pasul 8. Antecedente de prevenție
Acestea sunt cele mai importante. Răspunsul este cu  DA sau NU, daca l-ai făcut sau nu.
Si dacă l-ai făcut te întreabă daca este POZITIV sau NEGATIV și data la care l-ai efectuat.
 
Data când l-ai făcut este importantă pentru că există un interval recomandat în ghiduri. Acest interval este determinat în funcție de studiile făcute pe populații mari de pacienți, unde s-a constatat la cât timp de la un test NEGATIV poate sa apară boala. 
 
În final, daca ai făcut testele care trebuie, poți spune cu siguranță că ai redus riscul de boală gravă sau deces. Și algoritmul îți va arăta acest lucru.
 
Acum apeși butonul   și Alprevia va calcula toate datele introduse cu calculatoarele de riscuri,  le va intersecta cu ghidurile de prevenție și va emite Evaluarea de risc și recomandările de prevenție
 
Pasul 9. Evaluarea de risc și recomandările de prevenție
 
Acesta este rezultatul pașilor 1-8. Aici ești informat despre ce trebuie să faci în continuare. Vei afla:  clasa de risc în care te afli pentru fiecare boală, factorii de risc, de protecție și cel mai important lucru pentru tine: Ce trebuie să faci mai departe.
Pentru că, în funcție de datele introduse, conform calculelor efectuate și ghidurilor de prevenție luate în considerare, Alprevia emite recomandările pentru consultații, analize și explorări cu rol de prevenție sau diagnostic precoce pentru bolile menționate. 
 
Clasele de risc au un cod de culori de la verde -risc scăzut la roșu închis -risc foarte crescut.
Abordarea înțeleaptă este sa acționezi rapid pentru riscurile roșii.
 
 
Tipărește raportul sau salvează-l în pdf . Îți va fi de folos la întâlnirea cu medicul.
Alprevia nu salvează nimic din ce ai introdus sau s-a emis și nici nu trimite aceste informații odată cu e-mailul de cerere de servicii.
 
10. Acționează!
 
După ce ai citit raportul cu Evaluarea de risc și recomandările de prevenție cel mai bine este să acționezi pe loc, demarând procesul de evaluare. Intri în legătură cu un medic, începând cu riscurile roșii (crescut și foarte crescut). 
Solicită re-evaluarea cu Alprevia în cabinetul medical sau poți merge direct pe consultațiile, analizele si recomandările primite . Notezi ce vrei să obți în căsuța „Observații”.

 
 
Lăsate pentru „mai târziu” lucrurile nu pot decât să se agraveze.
  

Alprevia Online – susține sănătatea ta printr-un click

 
Alprevia Online este singura aplicație medicală software din România prin care îți poți evalua oricând și de oriunde factorii de risc pentru sănătate, în doar câteva minute. Mai mult, în urma evaluării vei primi recomandări preventive personalizate.
 
Alprevia Online este examenul anual de prevenție și evaluare a stării de sănătate în varianta online. Din confortul casei tale, ai ocazia să folosești primul instrument de autoîngrijire dedicat prevenției pentru boli cardiovasculare, cancer de sân, cancer de col, cancer de prostata, cancer colo-rectal și cancer bronho-pulmonar, diabet și depresie.
 
Fără programări, fără stat în trafic, fără săli de așteptare. Cu Alprevia Online îți faci singur evaluarea riscurilor și afli recomandările de prevenție pentru cele mai frecvente boli din Romania în câteva click-uri.
 
Prevenția este cea mai bună modalitate de a avea grijă de tine și în același timp este și cea mai accesibilă. În cadrul Ovidius Clinical Hospital pot fi efectuate majoritatea investigațiilor pentru prevenție și a intervențiilor pentru a trata boala din stadiu incipient.
 
Puteți evalua, dintr-o privire, costurile în sistem privat și rezultatele așteptate  pentru diferite alternative  în Cancerul colorectal.

 
 

„La Ovidius Clinical Hospital, cu Alprevia Online și monitorizarea anuală, ne asigurăm că pacienții noștri au cel mai scăzut risc de boală și, dacă se întâmplă ceva grav, vor fi diagnosticați în stadii incipiente.
Atenție! Alprevia Online nu înlocuiește evaluarea medicului.
 
Pentru o consultație de prevenție la medicul OCH apasă aici.
Vrei să vorbești cu un operator OCH despre Alprevia Online? Sună-ne la 0241.480.400 “ - au mai precizat reprezentanţii OCH. 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doctorul Bogdan Pană a dezvoltat aplicația Alprevia, un ajutor pentru medic și pacient. Prevenție personalizată pentru cancer sau depresie

18 Nov 2019 2530

Peste 500 de elevi, cadre didactice şi părinţi, la Târgul de educaţie şi prevenţie în sănătate, organizat de Ovidius Clinical Hospital (galerie foto)

31 May 2019 2524

Premieră națională în medicina constănțeană Primul instrument de asistență computerizată a diagnosticului pentru prevenție în medicina primară, la noua policlinică Ovidius Clinical Hospital (galerie foto+video)

17 May 2019 4699

LIVE TEXT. Premieră națională în domeniul sănătății, la Constanța Inaugurarea unui nou centru medical Ovidius Clinical Hospital și lansarea Cardului cu algoritm de prevenție personalizată

16 May 2019 7309