Sănătate Pastele, importante pentru dezvoltarea copiilor

Preferate în meniurile italiene, pastele din făină integrală conţin carbohidraţi, proteine vegetale, fibre, minerale, precum seleniu, potasiu, magneziu şi fier, dar şi vitaminele A, B, E şi F. Fibrele ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge, care pot declanşa atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale, prin stimularea producţiei de anticoagulanţi naturali. Fibrele sunt insolubile şi absorb apă, determinând astfel o accelerare a tranzitului intestinal.
 
Spaghetele normale au o încărcătură glicemică de 37, pe când cele integrale, de 23. Fitoestrogenii care se întâlnesc în pastele integrale protejează organismul împotriva unor forme de cancer. De asemenea, consumul acestor paste duce la reducerea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare şi a diabetului. Printre alte beneficii se numără un nivel normal de colesterol şi trigliceride în sânge, o tensiune arterială mai bună şi o greutate în limite normale. Pastele din făină integrală reprezintă şi o sursă excelentă de energie pentru copiii în plină creştere. Consumul de paste integrale contribuie la o absorbţie mai bună de calciu şi fier, elemente esenţiale pentru o bună dezvoltare a copiilor.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.