Sanatate

Perele, depozit de vitamine și săruri minerale

  • Cunoscute ca fiind printre primele fructe cultivate, perele şi-au făcut treptat apariţia în numeroase ţări de pe glob.
  • Dincolo de coaja lor aurie, perele conţin un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar, informează csid.ro
 
Consumul de pere oferă atât plăcerea savurării unor fructe delicioase şi parfumate, cât şi posibilitatea asimilării componentelor sănătoase ale acestora.
 
Perele au fost cultivate pentru prima dată în anul 5000 înainte de Hristos de către Feng Li, un meşteşugar chinez recunoscut. Pe aceste teritorii, perele erau considerate adevărate simboluri ale nemuririi, pentru că arborii în care creşteau aveau o viaţă foarte lungă, de cel puţin 100 de ani.
 
Aceste fructe zemoase şi dulci fac parte din familia rozaceelor şi există peste 5.000 de varietăţi de pere (Cure, Bergamot, Esperen, Williams, Napoleon etc.), împărţite în două mari categorii: pere europene şi pere asiatice. Denumirea de “fruct de unt” atribuită acestui fruct a fost dată de către preotul Nicolas Hardenport, la sfârşitul secolului al XVII-lea atunci când acesta a cultivat un sortiment de pere cu pulpa foarte moale şi consistenţa cremoasă precum a untului.
 
Perele au foarte mulţi nutrienţi şi puţine calorii, de aceea sunt atât de dulci şi parfumate. Sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina C, cupru şi vitamina K.
 
Se recomandă a fi fructe hipoalergenice deoarece riscul de a favoriza apariţia alergiilor este cel mai scăzut dintre toate celelalte fructe. De regulă, perele sunt primele fructe administrate copiilor deoarece sunt moi, dulci, zemoase şi foarte uşor de digerat.
Datorită indicelui glicemic scăzut (38) şi capacităţii de a regla nivelul glucozei din sânge, perele sunt recomandate spre consum diabeticilor, dar şi persoanelor care doresc să slăbească şi care au nevoie de energie la birou.
 
Perele scad riscul de accident vascular cerebral şi de cancer pulmonar graţie antioxidanţilor care se găsesc din belşug în fruct şi care protejează capilarele şi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liber.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baza Logistică Navală achiziționează servicii de reparații curente și de întreținere (document)

14 Sep 2020 521

UPDATE. Declarații prefect și inspector general Pereții de plexiglas vor fi suportați din bugetele școlilor și folosiți în clasele care nu asigură distanțarea de 1 metru (video)

08 Sep 2020 2587

Arhitect Radu Cornescu, despre lucrările de până acum de la Cazino – „Se crede că vor rezista și 200 de ani!“

02 Sep 2020 623

Spaniolul Ruben de la Barrera a condus primul antrenament la FC Viitorul. Doi jucători au revenit la echipă (video)

10 Aug 2020 1827

Fotoreportaj Se închid terasele în Portul Tomis, și Zona Peninsulară, din Constanța, după ora 23.00? (galerie foto+video)

08 Aug 2020 3265

Poezia zilei Congruența amintirilor – Irina Lucia Mihalca

17 Jul 2020 601

Salvatorii în alertă! Explozie la Mănăstirea Sihăstria Rarăului. Cinci victime (galerie foto)

05 Jul 2020 802

Constanța Vor apărea și alte mărturii zidite între pereții clădirii de deținuții care au lucrat la reabilitarea Cazinoului? (galerie foto)

18 Jun 2020 805

Reabilitarea Cazinoului. La parter vor exista două camere muzeu! „Noi toți sperăm și așteptăm să mai găsim printre pereții Cazinoului urme ale trecutului”

10 Jun 2020 936

Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de finanțare pentru Teatrul de Stat Constanța

03 Jun 2020 955

Importanța consumului de pere

16 Apr 2020 1508

Editorial Hocus-pocus, coronavirus „digitized scholarum”! Vezi Legea educației, art. 70 (2011)

02 Apr 2020 6193

Județul Tulcea. Operațiune de salvare a unui animal căzut într-o groapă (galerie foto)

02 Mar 2020 1013

Constănţeanul supărat „Panoului de la şantierul de pe strada Sulmona nr. 30 îi lipseşte adresa!” (galerie foto)

21 Feb 2020 2322

Efectele nebănuite ale consumului de pere asupra organismului

11 Feb 2020 561