Piperul Cayenne și beneficiile sale extraordinare




Piperul de cayenne (Capsicum annuum) este un membru al familiei de legume Capsicum, cunoscută sub denumirea de ardei iute. Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne din Guiana Franceză din care provine, este de fapt pulberea obținută în urma măcinării fructelor unei specii de Capsicum (ardei iute) și care au fost uscate în prealabil.
 
Ardeii de cayenne au o concentrație mare de capsaicină - substanța care provoacă senzația lor fierbinte de foc. Capsaicina inhibă, de asemenea, substanța P, o neuropeptidă asociată cu procesele de durere inflamatorie. Capsaicina a fost studiată intensiv pentru o varietate de beneficii pentru sănătate. Beneficiile pentru sănătate ale cayenne includ folosirea acestuia ca analgezic local - mai multe studii clinice arată că unguentul cu capsaicină poate ameliora temporar durerea cronică datorată artritei reumatoide, osteoartritei, psoriazisului si neuropatiei diabetice.
 
Care sunt beneficiile pentru sănătate ale piperului de cayenne? 
 
Beneficiile pentru sănătate ale piperului Cayenne sunt aproape incredibile, dar reputația sa continuă să crească în rândul cercetătorilor medicali, precum și al pasionaților de sănătate alternativa și pe buna dreptate.

Cayenne poate face totul, de la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni și pancreas, pana la a opri un atac de cord în 30 de secunde.
 
Hai să intrăm în câteva din beneficiile  specifice ale piperului de cayenne. Cayenne pepper (sau piper de cayenne) crește metabolismul prin influențarea imediată a structurii venoase.
 
Nu este nimic uimitor cu efectele sale asupra sistemului circulator, deoarece alimentează elementele vitale în structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor și ajută la ajustarea tensiunii arteriale si mentinerea sa la valori normale.

 
Ei bine, utilizarea piperului de cayenne  pentru tensiunea arterială ridicată este cu siguranță una dintre principalele utilizări, dar cayenne curăță și arterele, ajutând la scăderea colesterolului LDL și a trigliceridelor.
 

Cayenne este, de asemenea, minunat pentru stomac și tractul intestinal. Stimulează mișcarea peristaltică a intestinelor și ajută la asimilare și eliminare. Atunci când este luat pe plan intern, acesta încălzește corpul și a fost chiar folosit de unii naturopati pentru a ajuta la vindecarea și reconstruirea tesuturilor in urma degerăturilor.
 
În ciuda gustului său picant, în mod paradoxal, este de fapt excelent pentru reconstruirea țesutului din stomac, facilitând vindecarea de ulcere gastrice și intestinale. Ardeiul de cayenne pentru ulcere nu este un lucru pe care multi sa-l  fi luat în considerare, dar pot să mărturisesc această capacitate remarcabilă a cayennei.
  
Cayenne și sănătate a inimii

Da, efectul ardeiului Cayenne asupra corpului dumneavoastră este dramatic, literalmente instant, inclusiv in ce priveste inima.
 
Dr. John Christopher, cunoscutul medic naturopat, a fost persecutat de către guvern pentru producerea, folosirea si recomandarea medicamentelor pe bază de plante, ajutând în același timp pacienții să vindece boli de inimă, cancer, tuberculoză, infertilitate, reumatism, leucemie și orice alta boala incurabila.
 
Una dintre cele mai mari povestiri din cariera sa lungă a fost cum putea să oprească imediat un atac de cord dacă putea să-i facă pe pacient să bea un pahar de apă caldă cu cayenne. El a spus: "O lingurita de cayenne ar trebui sa-l scoata pe pacient din atac de cord".
 
In timp ce acest lucru nu este in mod direct legat de ardei iute si de sanatatea inimii, si in ce priveste hemoragia interna, daca pacientul poate bea un pahar de apa firbinte cu cayenne, Dr. Christopher a scris: "... cat numeri pana la 10, sangerarea se va opri.”
 
Poate că acum puteți vedea de ce piperul de cayenne este privit ca o adevărată "plantă miracol".
 
Cum mii de oameni din întreaga lume se confruntă cu un accident vascular cerebral în fiecare an și multi mor pe an fie de boli de inima fie de probleme conexe, credeti sau nu, leacul este foarte aproape de dumneavoastra, la magazinul de alimentatie sanatoasa si se numeste Cayenne pepper.
 
Cum ar trebui să luați cayenne? Ideal oral într-o băutură.
 
Băutura cu piper de cayenne, luată cu credință, vă va îmbunătăți dramatic sănătatea inimii, precum și structura venoasă. Beți-l cu apă distilată caldă, dar dacă aceasta nu este disponibilă, apa purificată o va înlocui cu succes. Începeți prin amestecarea unui sfert de linguriță într-un pahar de apă caldă. Apoi, dati pe gat. Nu vă faceți griji, vă veți obișnui.
 
Desigur, ar trebui să fie cunoscut calificativul Scoville (SHU)- Scoville Heat Unit (SHU)- a piperului de cayenne pe care îl folosiți. Cayenne este mai mare între 30.000 și 50.000 SHU. Desi, unele, ca pudra de ardei african Birdseye pot apărea undeva de la 90.000 la 140.000! Inutil să spun, ar trebui să cresteti treptat dozele până când corpul se obisnuieste.
 
Un alt beneficiu al ardeilor de cayenne consta in proprietățile sale antifungice. Cayenne are proprietăți anti-fungice semnificative, deși acest lucru nu este beneficiul primar pentru sănătate.
 
Să devenim și mai concreți. Iată o listă cuprinzătoare a tuturor lucrurilor pe care Cayenne le poate face pentru sănătatea ta și de ce ar trebui să o faci o parte obișnuită a regimului tău de sănătate zilnic:
 
(Informații din cartea "Școala de vindecare naturală" de Dr. John R. Christopher). 
 
Beneficii cheie pentru sănătate ale piperului Cayenne 
Această planta medicinala este o hrană excelentă pentru sistemul circulator prin faptul că alimentează elementele necesare în structura celulară a arterelor, venelor și capilarelor, astfel încât acestea să-si recapete din nou elasticitatea și să normalizeze tensiunea arterială.
 
Reconstruieste țesutul din stomac și vindecă stomacul și ulcerul intestinal; la egalizarea circulatiei sanguine, Cayenne produce caldura naturala in corpul tau; și prin stimularea mișcării peristaltice a intestinelor, ajută la asimilare și eliminare. 
 
Circulația umană; încălzește; dilata; specific pentru venele varicoase; egalizează tensiunea arterială în sistemul arterial și venos; egalizează tensiunea arterială instantaneu, de fapt.
 
Cayenne este utilă în ameliorarea alergiilor, crampelor musculare, îmbunătățirii digestiei, dă mai multă energie și ajută la vindecarea rănilor cu cicatrici minime.
  
Cayenne este un anti-iritant; aduce sânge la suprafață și permite eliminarea toxinelor.

Într-un articol raportat la 16 martie 2006 de Reuters, principalul ingredient din Cayenne, capsaicina, s-a descoperit ca distruge celulele cancerului de prostată. Iată ce a spus articolul: Capsaicina a condus 80 la suta din celulele umane de cancer de prostata care cresc la soareci la apoptoza, au spus cercetatorii. Tumorile cancerului de prostata la soareci tratati cu capsaicina au fost de aproximativ o cincime din marimea tumorilor la soareci netratati. "Capsaicina a avut un profund efect anti-proliferativ asupra celulelor cancerului de prostata umana in cultura", a spus Dr. Soren Lehmann de la Centrul Medical Cedars-Sinai si la Universitatea din California, Los Angeles, Scoala de Medicina.”
 
Capsicum susține bătăile naturale (ritmul) ale viscerelor și acțiunile interioare ale sistemelor glandulare, circulatorii, limfatice și digestive. 
 
Acesta este un medicament de mare valoare în practică și poate fi utilizat în siguranță în toate cazurile de boală, pentru a ridica și a menține căldura vitală internă a sistemului, a provoca o transpirație liberă și a menține puterile determinante la suprafață. Singurul mod de a fi administrat este sub forma de pulbere fină. Pentru o doză, luați de la jumătate la o linguriță în apă fierbinte sau ceai îndulcit cu miere.
  
Excelent pentru arsuri la stomac.
 
Capsicum este un stimulent general nervos; un specific pentru delirium tremens. 
 
Pentru gută atonică, în paralizie, în timpanită și în stadiile de debilitate a febrei. 
 
Pentru dispepsie; flatulență; este un excelent carminativ.
  
Pentru dureri de gât - gargară (pregătiți gargara cu miere); pentru tuse spasmodice și iritante; arsuri la stomac și diaree;
  
Pentru hemoroizi;
  
În delirium tremens este benefică, permițând pacientului să rețină și să digere hrana.
  
Capsicum este deosebit de eficient în amigdalită. 
 
Ameliorează durerile uterului; elimină menstruația obstrucționată; 
 
Cayenne este un remediu excelent pentru răceală; se amestecă infuzia cu melasă sau miere și se iau doze pe tot parcursul zilei; de asemenea, excelent pentru dureri în gât și tuse.
  
Amelioreaza durerea de dinți;
 
Excelent pentru orice tip de hemoragie internă (creați o infuzie cu sfecla rosie).
  
În lumbago cronică, o cataplasma de Capsicum cu usturoi, piper și chihlimbar lichid (silarasa) sau storax este un stimulent eficient.
 
Prin turnarea oțetului fierbinte pe fructele Capsicum se păstrează toate calitățile esențiale. Acest oțet este excelent pentru stomac.
 
Capsicum poate fi utilizat în tratamentul unei mușcături de șarpe. 
 
Pe lângă fructul folosit ca condiment, frunzele au fost aplicate la ulcere și dureri de cap.
 
Se utilizează în exterior ca anti-iritant sub formă de unguent, cataplasma, lână tratată cu medicamente etc. pentru ameliorarea reumatismului și a lumbagoului.
  
Administrarea orală a Capsicum poate stimula reflexul vezicii biliare. 
 
Cayenne stimulează apetitul, mai ales că un climat fierbinte tinde să producă anorexie. Întotdeauna am susținut ca saliva este cheia care deschide ușa digestiei. Capsicum, un sialogog, va stimula fluxul de saliva.
 
Capsicum poate fi util în prevenirea și tratarea cheagurilor de sânge.
  
Ardeiul Cayenne este foarte liniștitor.
  
Capsule sau pulbere?
 
Ambele pot fi eficiente, cu mentiunea ca in cazul administrarii sub forma de pulbere (in apa sau suc de fructe), avand in vedere ca digestia incepe in cavitatea bucala, e posibil sa fie mai usor de suportat de catre stomac si uneori mai rapid efectul. Oricum, si varianta cu capsule este la fel de eficienta, cu conditia sa cresteti treptat doza pana la 100 000 unitati pe zi (500 mg) si chiar mai mult, in caz de nevoie.
 
Cautati sa cumparati Cayenne organic.

Surse:
 
http://cayennepepper.info
 
The school of natural healing- Dr John Christopher
 
http://www.thehealersbible.com/
 
https://www.drweil.com/
 
Sursa text – astrocafe.ro
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Drob de miel pentru masa de Paște. Rețeta savuroasă pas cu pas

14 Apr 2023 1112

Friptură de miel pentru Paşte. Rețetă simplă și ușor de preparat

14 Apr 2023 1150

Retrospectiva 2022 în sportul constănțean. Momentele importante care au marcat anul

31 Dec 2022 2292

GastroArt Găluști de pâine (Rețetă Interbelică)

30 Jul 2022 4323

GastroArt Tartine cu ou și sos (Rețetă Interbelică)

29 Jul 2022 4480

GastroArt Tartine picante (Rețetă Interbelică)

28 Jul 2022 4591

GastroArt Tartine cu Carne (Rețetă Interbelică)

27 Jul 2022 1651

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1769

GastroArt Pește la cuptor (Rețetă Interbelică)

19 Jul 2022 1738

GastroArt Chiftele de Ficat (Rețetă Interbelică)

10 Jul 2022 1576

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1488

GastroArt Crap cu roșii (rețetă interbelică)

30 Jun 2022 1219

GastroArt Cartofi umpluți cu creer (rețetă interbelică)

28 Jun 2022 1255

GastroArt Friptură italiană (rețetă interbelică)

27 Jun 2022 1300

GastroArt Chiftele de creer (rețetă interbelică)

23 Jun 2022 1019