Pomelo are proprietăți diuretice, ajutând la tratarea obezității, având puține calorii

Pomelo este consumat ca fruct în stare proaspătă. În general, în sud-estul Asiei este un desert popular, de multe ori consumat crud, stropit sau imersat într-un amestec de sare. De asemenea, este consumat în salate și în băuturi. Coaja este uneori folosită pentru a face marmeladă, este confiată și, uneori, este învelită în ciocolată. Florile aromatice sunt o sursă pentru obținerea mierii și sunt, de asemenea, prelucrate pentru a fi folosite în obținerea de parfum. Frunzele sunt folosite în prepararea de băi aromatice, informează Agerpres.ro.
 
Utilizările medicinale tradiționale ale fructului includ tratamentul tusei, tratamentul febrei și tratarea tulburărilor gastro-intestinale. Atât frunzele, fructele cât și florile au proprietăți medicinale. În unele țări, frunzele, florile, fructele și semințele sunt utilizate în compoziția medicamentelor tradiționale, pentru diverse afecțiuni, potrivit www.fao.org.
 
Pomelo poate fi consumat pentru prevenirea și în tratarea răcelilor și a gripelor. De asemenea, stimulează sistemul imunitar. Ajută în diverse boli, fiind folosit în prevenirea cancerului, în boli ale aparatului circulator sau în cazul varicele, hemoroizilor și al durerilor articulare.
 
Fructul are proprietăți diuretice, ajutând la tratarea obezității, având puține calorii (42 calorii la 100g pulpă). Dieta cu pomelo este considerată a fi una bogată în fibre și contribuie semnificativ la pierderea în greutate. Nu puține sunt persoanele care susțin efectele sale împotriva stresului. Ameliorează și efectele alcoolului asupra organismului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă alimentară! Pomelo cu nivel ridicat de pesticide, retras de la comercializare (DOCUMENT)

04 Mar 2022 1663