30 Aug, 2017 00:00
1830
Daniela MOLDOVEANU
O singură portocală conține 116% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care este vitală pentru un sistem imunitar puternic, ajutând la combaterea radicalilor liberi ce dăunează ADN-ului. Principalul rol al acestuia este să ne protejeze de boli, de aceea portocalele fac bine în diverse afecțiuni: răceli, gripă, infecții recurente la nivelul urechii etc, informează Agerpres.ro (https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2014/04/01/leacuri-din-gradina-portocala-11-22-58)
Un pahar de suc de portocale ne ajută să împedicăm scăderea masei osoase și, implicit, să prevenim osteoporoza, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii americani.
O portocală asigură 12,5% din necesarul zilnic de fibre, reducând astfel nivelul colesterolului și prevenind apariția aterosclerozei.
Portocalele sunt extrem de benefice în cazul diabeticilor, zahărul natural din portocale, numit fructoză, previne creșterea nivelului de glucoză în sânge după masă. Funcționează și în cazul persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil, diminuând problemele cu constipația sau diareea.
Portocala este un aliment eficient în remediul indigestiei cronice. Oferă liniște organelor digestive și suplimentează nutriția într-o formă de asimilare mult mai ușoară.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: