Portocalele fac bine în diverse afecțiuni cum ar fi răceli și gripă

O singură portocală conține 116% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care este vitală pentru un sistem imunitar puternic, ajutând la combaterea radicalilor liberi ce dăunează ADN-ului. Principalul rol al acestuia este să ne protejeze de boli, de aceea portocalele fac bine în diverse afecțiuni: răceli, gripă, infecții recurente la nivelul urechii etc, informează Agerpres.ro.
 
Un pahar de suc de portocale ne ajută să împedicăm scăderea masei osoase și, implicit, să prevenim osteoporoza, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii americani.
 
Naringina, una dintre substanțele din clasa flavonoidelor, care se găsește din abundență în citrice (și roșii), este bine cunoscută pentru virtuțile sale în lupta cu cancerul. Oamenii de știință susțin că aceasta are capacitatea de a reface ADN-ul distrus din celule care favorizează apariția cancerului și în plus stimulează ficatul să ardă grăsimea în exces din organism. Anumiți compuși din portocală sunt eficienți în lupta împotriva cancerului esofagian, orofaringian (cancer al gurii și gâtului), cât și stomacal. Cercetătorii au constatat că riscul de apariție a acestor tipuri de cancer este cu 40-50% mai redus. Două studii de specialitate japoneze au demonstrat că persoanele care beau în mod regulat cantități moderate de suc de portocale își reduc substanțial riscul de cancer hepatic, datorită aportului bogat de carotenoizi. Consumul alimentelor bogate în beta-criptoxantina, pe care o găsim în special în portocale, porumb, dovleac, papaya, ardei roșu și piersici, poate să scadă riscul de apariție a cancerului pulmonar.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un pahar de suc de portocale ne ajută să împedicăm scăderea masei osoase

10 Jan 2018 1630

Citricele ajută la prevenirea obezității. În curele de slăbire se recomandă între 3 și 5 portocale pe zi

16 Nov 2017 1543