Sănătate Preparat benefic pentru sistemul imunitar

Originar din Maroc, Tunisia, Algeria, Libia şi Egipt, cuşcuşul a devenit un aliment folosit şi în bucătăriile europene. Această cereală desemnează un tip de granule sferice preparate din făină de grâu dur (semolină), precum şi mâncărurile preparate cu acest ingredient. Cuşcuşul se formează prin umezirea cu apă a făinii de grâu şi amestecarea ei până se formează mici granule. Pentru a-şi păstra forma, aceste granule sunt pudrate cu făină la final.
 
Reprezintă un aliment nutriţional benefic pentru vegetarieni. Conţine proteine (o ceaşcă de cuşcuş gătit are 12% din necesarul zilnic), fibre, seleniu, vitamine din complexul B-urilor (riboflavină, niacină şi tiamină), benefice pentru dezvoltarea celulară, a sistemul imunitar, dar şi pentru o doză crescută de energie. De asemenea, cuşcuşul are un conţinut redus de grăsimi săturate, colesterol şi sodiu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cuscus cu dovleac copt (video)

03 Mar 2017 3976

ecuisine.ro Salată de cușcuș cu năut

18 Jun 2016 2994

ecuisine.ro Pulpa in crusta glazurata

27 Jun 2015 2100

Sănătate Sfaturi pentru eliminarea toxinelor

07 Apr 2015 2111

Ecuisine.ro Salată cu năut, cușcuș și rodie

16 Nov 2014 5266