Probleme de sănătate ameliorate de consumul de lăptişor de matcă

Oamenii moderni încearcă să îşi protejeze sănătatea îndopându-se zilnic cu medicamente, însă mulţi dintre ei au uitat un singur lucru: natura ne-a oferit, în decursul istoriei, toate „armele” necesare pentru a rămâne sănătoşi.
 
Lăptişorul de matcă are puterea de a ameliora cel puţin 11 simptome şi afecţiuni dintre cele mai des întâlnite de corpul uman, informează csid.ro.

1. Întăreşte sistemul imunitar  

„Consumatorii de lăptişor de matcă, cu care intrăm zilnic în contact, au relatat că au experimentat destul de rapid o senzaţie puternică de bunăstare generală şi că au simţit un efect benefic intens care s-a răsfrânt asupra activităţii lor fizice, prin creşterea rezistenţei la oboseală, prin amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite. De regulă, recomandăm administrarea orală a lăptişorului de matcă sub formă de cure, timp de 1-2 luni, în doze zilnice de 1-2 g”, declară Ovidiu Bodea, directorul unei companii de produse apicole din România, conform csid.ro.

2. Reglează nivelul de colesterol  

Lăptişorul de matcă normalizează tensiunea arterială şi nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat.
 
S-a demonstrat ştiinţific că lăptişorul de matcă controlează nivelul colesterolului din sânge, iar un experiment realizat în 1995 a arătat că ingestia orală a 30-150 mg de lăptişor de matcă este asociată cu scăderea de 10-20% a colesterolului total în 3-5 săptămâni de consum.

3. Ameliorează simptomele de bronşită şi astm 

Persoanele care au urmat o cură de lăptişor de matcă au afirmat că le-a crescut simţitor rezistenţa la răceală şi gripă. În cazul astmului, lăptişorul de matcă acţionează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronşice, fiind de ajutor şi în ameliorarea alergiilor, tocmai pentru că are câţiva compuşi care reduc stresul şi stimulează imunitatea generală şi locală, făcându-l foarte folositor şi ca remediu natural antiastmatic.

4. Previne ulcerul şi alte afecţiuni digestive 

Tot mai multe persoane se plâng de probleme digestive, care ulterior pot degenera în ulcer. „Le recomandăm persoanelor care suferă de astfel de afecţiuni să administreze lăptişorul de matcă în combinaţie cu mierea şi polenul, pentru că împreună au extraordinara putere de a lupta contra ulcerului gastric şi a ulcerului duodenal”, declară Ovidiu Bodea.

5. Grăbeşte vindecarea infecţiilor urinare şi a cistitei 

Lăptişorul de matcă este utilizat şi pentru ameliorarea cazurilor de inflamaţii ale vezicii urinare, prin dispariţia progresivă a simptomelor de arsură şi durere. Tratamentul aplicat timp de 7-20 zile unui lot de 1.000 de persoane cu această afecţiune, prin injecţii intramusculare cu soluţie de 40% lăptişor de matcă, a avut o eficacitate de 100% pentru cazurile de vezică urinară iritabilă.

6. Reduce durerile cauzate de artrită şi osteoporoză 

Artrita este o boală destul de des întâlnită care afectează articulaţiile prin inflamarea acestora, distrugând astfel flexibilitatea normală a articulaţiei.
 
„Ultimele cercetări în domeniu au ajuns la concluzia că, în cazul suferinţelor generate de artrită, ar fi bine să fie urmată o dietă vegetariană şi, în plus, să fie consumat zilnic lăptişor de matcă. Lăptişorul de matcă ajută la dispariţia durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infecţiile şi inflamaţiile şi, în general, elimină oboseala”, afirmă specialistul, potrivit csid.ro.
 
Mai mult decât atât, doctorii au descoperit că lăptişorul de matcă poate preveni osteoporoza prin facilitarea absorbţiei intestinale a calciului. Lăptişorul de matcă amplifică în mod natural capacitatea corpului de a absorbi calciul, de a-l depozita în oase şi de a rezolva pe cale naturală problema uzurii acestora.

7. Echilibrează nivelul de zahăr din sânge  

În urma unui studiu realizat pe 20 de persoane suferind de diabet, s-a constatat că după 2 ore de la administrarea lăptişorului de matcă, nivelul zahărului din sânge a fost mult diminuat. Totodată, doctorii recomandă consumul lăptişorului de matcă inclusiv în cazul celor aflaţi sub tratament cu insulină, deoarece, dacă este monitorizat cu atenţie, lăptişorul de matcă va diminua excesul de zahăr din sânge.

8. Înlătură durerile de cap şi insomniile 

Lăptişorul de matcă ajută foarte mult la diminuarea migrenelor, iar atunci când este utilizat în combinaţie cu anumite tehnici simple de relaxare, lăptişorul de matcă poate duce la dispariţia acestora. O altă problemă cu care se confruntă în special vârstnicii este insomnia. Aceasta poate fi un motiv de îngrijorare atunci când reprezintă un simptom al unei tulburări, cum ar fi, de exemplu, stresul cronic. În acest sens, lăptişorul de matcă poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenţă.

9. Adjuvant în depresie, stres şi anorexie nervoasă 

Lăptişorul de matcă poate ajuta considerabil la eliminarea depresiei şi la reducerea stresului, contribuind totodată în ameliorarea anorexiei nervoase. Consumatorii de lăptişor de matcă care suferă de depresie sau stres, au remarcat revenirea bunei dispoziţii şi instalarea unui sentiment de bunăstare. “Totodată trebuie să ţinem cont de faptul că lăptişorul de matcă este un ajutor natural şi valoros şi în cazul depresiei postnatale cu care se confruntă majoritatea mămicilor. Acesta ajută nu numai la eliminarea depresiei, ci şi la amplificarea energiei necesare mamelor”, menţionează Ovidiu Bodea.

10. Încetineşte îmbătrânirea creierului  

Lăptişorul de matcă conţine acetilcolină naturală, şi tocmai degradarea acesteia este corelată cu pierderea memoriei şi cu manifestarea unor probleme cognitive cum este apariţia bolii Alzheimer.
 
Medicina occidentală a urmărit să trateze această boală prin creşterea nivelului de acetilcolină în creierul pacientului, iar lăptişorul de matcă poate ridica nivelul acestui neurotransmiţător fără a genera efecte secundare nedorite, asociate de regulă cu medicamentele de sinteză (greaţă şi toxicitate hepatică).

11. Stimulent intelectual 

Nu în ultimul rând, specialiştii au demonstrat că lăptişorul de matcă este un excelent stimulent intelectual. Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea stării psihice, creşterea randamentului intelectual şi îmbunătăţirea memoriei.
 
Aşadar, lăptişorul de matcă poate fi un înlocuitor natural al medicamentelor dedicate îmbunătăţirii memoriei consumate intens de studenţi pe perioada sesiunilor.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 577

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 346

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 311

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1029

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 364

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 481

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 484

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 870

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 729

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 597

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 586

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 691

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 863

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 726

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 817