Sanatate

Probleme de sănătate ameliorate de consumul de lăptişor de matcă

Oamenii moderni încearcă să îşi protejeze sănătatea îndopându-se zilnic cu medicamente, însă mulţi dintre ei au uitat un singur lucru: natura ne-a oferit, în decursul istoriei, toate „armele” necesare pentru a rămâne sănătoşi.
 
Lăptişorul de matcă are puterea de a ameliora cel puţin 11 simptome şi afecţiuni dintre cele mai des întâlnite de corpul uman, informează csid.ro.

1. Întăreşte sistemul imunitar  

„Consumatorii de lăptişor de matcă, cu care intrăm zilnic în contact, au relatat că au experimentat destul de rapid o senzaţie puternică de bunăstare generală şi că au simţit un efect benefic intens care s-a răsfrânt asupra activităţii lor fizice, prin creşterea rezistenţei la oboseală, prin amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite. De regulă, recomandăm administrarea orală a lăptişorului de matcă sub formă de cure, timp de 1-2 luni, în doze zilnice de 1-2 g”, declară Ovidiu Bodea, directorul unei companii de produse apicole din România, conform csid.ro.

2. Reglează nivelul de colesterol  

Lăptişorul de matcă normalizează tensiunea arterială şi nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat.
 
S-a demonstrat ştiinţific că lăptişorul de matcă controlează nivelul colesterolului din sânge, iar un experiment realizat în 1995 a arătat că ingestia orală a 30-150 mg de lăptişor de matcă este asociată cu scăderea de 10-20% a colesterolului total în 3-5 săptămâni de consum.

3. Ameliorează simptomele de bronşită şi astm 

Persoanele care au urmat o cură de lăptişor de matcă au afirmat că le-a crescut simţitor rezistenţa la răceală şi gripă. În cazul astmului, lăptişorul de matcă acţionează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronşice, fiind de ajutor şi în ameliorarea alergiilor, tocmai pentru că are câţiva compuşi care reduc stresul şi stimulează imunitatea generală şi locală, făcându-l foarte folositor şi ca remediu natural antiastmatic.

4. Previne ulcerul şi alte afecţiuni digestive 

Tot mai multe persoane se plâng de probleme digestive, care ulterior pot degenera în ulcer. „Le recomandăm persoanelor care suferă de astfel de afecţiuni să administreze lăptişorul de matcă în combinaţie cu mierea şi polenul, pentru că împreună au extraordinara putere de a lupta contra ulcerului gastric şi a ulcerului duodenal”, declară Ovidiu Bodea.

5. Grăbeşte vindecarea infecţiilor urinare şi a cistitei 

Lăptişorul de matcă este utilizat şi pentru ameliorarea cazurilor de inflamaţii ale vezicii urinare, prin dispariţia progresivă a simptomelor de arsură şi durere. Tratamentul aplicat timp de 7-20 zile unui lot de 1.000 de persoane cu această afecţiune, prin injecţii intramusculare cu soluţie de 40% lăptişor de matcă, a avut o eficacitate de 100% pentru cazurile de vezică urinară iritabilă.

6. Reduce durerile cauzate de artrită şi osteoporoză 

Artrita este o boală destul de des întâlnită care afectează articulaţiile prin inflamarea acestora, distrugând astfel flexibilitatea normală a articulaţiei.
 
„Ultimele cercetări în domeniu au ajuns la concluzia că, în cazul suferinţelor generate de artrită, ar fi bine să fie urmată o dietă vegetariană şi, în plus, să fie consumat zilnic lăptişor de matcă. Lăptişorul de matcă ajută la dispariţia durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infecţiile şi inflamaţiile şi, în general, elimină oboseala”, afirmă specialistul, potrivit csid.ro.
 
Mai mult decât atât, doctorii au descoperit că lăptişorul de matcă poate preveni osteoporoza prin facilitarea absorbţiei intestinale a calciului. Lăptişorul de matcă amplifică în mod natural capacitatea corpului de a absorbi calciul, de a-l depozita în oase şi de a rezolva pe cale naturală problema uzurii acestora.

7. Echilibrează nivelul de zahăr din sânge  

În urma unui studiu realizat pe 20 de persoane suferind de diabet, s-a constatat că după 2 ore de la administrarea lăptişorului de matcă, nivelul zahărului din sânge a fost mult diminuat. Totodată, doctorii recomandă consumul lăptişorului de matcă inclusiv în cazul celor aflaţi sub tratament cu insulină, deoarece, dacă este monitorizat cu atenţie, lăptişorul de matcă va diminua excesul de zahăr din sânge.

8. Înlătură durerile de cap şi insomniile 

Lăptişorul de matcă ajută foarte mult la diminuarea migrenelor, iar atunci când este utilizat în combinaţie cu anumite tehnici simple de relaxare, lăptişorul de matcă poate duce la dispariţia acestora. O altă problemă cu care se confruntă în special vârstnicii este insomnia. Aceasta poate fi un motiv de îngrijorare atunci când reprezintă un simptom al unei tulburări, cum ar fi, de exemplu, stresul cronic. În acest sens, lăptişorul de matcă poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenţă.

9. Adjuvant în depresie, stres şi anorexie nervoasă 

Lăptişorul de matcă poate ajuta considerabil la eliminarea depresiei şi la reducerea stresului, contribuind totodată în ameliorarea anorexiei nervoase. Consumatorii de lăptişor de matcă care suferă de depresie sau stres, au remarcat revenirea bunei dispoziţii şi instalarea unui sentiment de bunăstare. “Totodată trebuie să ţinem cont de faptul că lăptişorul de matcă este un ajutor natural şi valoros şi în cazul depresiei postnatale cu care se confruntă majoritatea mămicilor. Acesta ajută nu numai la eliminarea depresiei, ci şi la amplificarea energiei necesare mamelor”, menţionează Ovidiu Bodea.

10. Încetineşte îmbătrânirea creierului  

Lăptişorul de matcă conţine acetilcolină naturală, şi tocmai degradarea acesteia este corelată cu pierderea memoriei şi cu manifestarea unor probleme cognitive cum este apariţia bolii Alzheimer.
 
Medicina occidentală a urmărit să trateze această boală prin creşterea nivelului de acetilcolină în creierul pacientului, iar lăptişorul de matcă poate ridica nivelul acestui neurotransmiţător fără a genera efecte secundare nedorite, asociate de regulă cu medicamentele de sinteză (greaţă şi toxicitate hepatică).

11. Stimulent intelectual 

Nu în ultimul rând, specialiştii au demonstrat că lăptişorul de matcă este un excelent stimulent intelectual. Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea stării psihice, creşterea randamentului intelectual şi îmbunătăţirea memoriei.
 
Aşadar, lăptişorul de matcă poate fi un înlocuitor natural al medicamentelor dedicate îmbunătăţirii memoriei consumate intens de studenţi pe perioada sesiunilor.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încă două decese din cauza gripei, confirmate de INSP. Una dintre victime, o femeie din Constanța

20 Feb 2018 231

INSP confirmă noi victime din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 37

20 Feb 2018 240

Tulcea. Tânără însărcinată, monitorizată de medici. Femeia, suspectată de gripă

19 Feb 2018 2394

Varza roșie previne boala Alzheimer

17 Feb 2018 170

Încă o victimă din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 32

16 Feb 2018 385

Portocalele reduc colesterolul

16 Feb 2018 157

Mii de mesaje de susţinere pentru ambulanţierul care a cărat o bolnavă în spate „Este strigător la cer!“ „Să vadă şi miniştrii care doresc sa micşoreze sporurile!“

16 Feb 2018 5622

Sucul de roșii, miraculos pentru oase

15 Feb 2018 133

Editorial De ce am plăti asigurările de sănătate? Suntem umiliţi pe banii noştri

15 Feb 2018 1005

De ce să consumi pere. Beneficii uimitoare

13 Feb 2018 232

120 de cazuri de rujeolă doar în ultima săptămână. Peste 10.000 de români sunt bolnavi!

10 Feb 2018 538

Sănătatea din Constanţa, în atenţia judecătorilor S-au dat pedepse grele în primă instanţă

09 Feb 2018 695

Nu-i de glumă Virozele și infecțiile respiratorii restricționează vizitele în Spitalul Județean Constanța. Ce ai de făcut dacă ai pe cineva internat

08 Feb 2018 778

O parte din contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de unele categorii de persoane fizice ar putea fi suportată de Stat

06 Feb 2018 512

Nucile previn apariția diabetului

03 Feb 2018 269

Pătrunjelul întărește sistemul imunitar

02 Feb 2018 170

Sumele alocate Sănătății pentru 2018 nu sunt suficiente. Ce a declarat președintele CNAS

31 Jan 2018 385

Mărarul, nelipsit pentru un stil de viață sănătos

31 Jan 2018 150

Beneficiile consumului de morcov crud

30 Jan 2018 275

Spitalul Judeţean Constanţa Pe scara de acces, pacienţii, aparţinătorii şi cadrele medicale fumează de zor

27 Jan 2018 1619

Iată ce școală constănțeană a fost desființată!

23 Jan 2018 4906

Portocalele previn apariția unor boli precum cancerul sau leucemia

20 Jan 2018 185

Administraţia judeţeană Constanţa cumpără servicii privind securitatea şi sănătatea în muncă şi în domeniul apărării împotriva incendiilor

20 Jan 2018 233

Strugurii, multiple beneficii asupra organismului

19 Jan 2018 170

Complexul de vitamine și minerale din ardeiul gras ajută vederea

18 Jan 2018 217

Lămâia, remediul natural pentru indigestie

17 Jan 2018 286

Kiwi te apară de boli. Beneficiile fructului

16 Jan 2018 198

Activitatea asistenţilor persoanelor cu handicap grav, pe ordinea de zi a consilierilor constănţeni din Comisia de învăţământ şi protecţie socială

13 Jan 2018 289

Răsturnare de situaţie în dosarul fostului director al DSP Tulcea! Ce au obţinut procurorii DNA Constanţa

12 Jan 2018 357

Privaţii care asigură servicii de imagistică ies din schemă. Din septembrie, RMN-ul Spitalului Judeţean Constanţa va putea fi utilizat doar în baza asigurării de sănătate

10 Jan 2018 1930

Trei cazuri de rujeolă confirmate în judeţul Constanţa în ultima săptămână

06 Jan 2018 761

Clementinele, sursă de calciu pentru creșterea și menținerea oaselor

29 Dec 2017 454

Ardeiul capia, ajutorul de nădejde în curele de slăbire

26 Dec 2017 538

Unde vă puteţi adresa dacă vă simţiţi rău de Sărbători. Programul unităţilor sanitare publice din judetul Constanţa

23 Dec 2017 602

Mărarul stimulează digestia

23 Dec 2017 314

Morcovul reglează activităţile ficatului și intestinului

22 Dec 2017 170

Judecătorii îl vor internat pe bărbatul suspectat că a incendiat Biserica „Sf. Mina“ din Constanţa

22 Dec 2017 672

Roșia ajută la vindecarea cancerului

21 Dec 2017 270

Mesajul arhiepiscopului Tomisului „Naşterea Domnului aduce înnoirea firii, este începutul mântuirii noastre“

21 Dec 2017 676

Schimbări la contribuțiile pentru sănătate în 2018

19 Dec 2017 745

Nucile, sursă de grăsimi sănătoase

16 Dec 2017 307

Cui a atribuit contracte Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa în anul 2012 (XI)

16 Dec 2017 3521

Caz incredibil la Constanţa! O pacientă a aflat de la medicul de familie că este… decedată. Ce spun reprezentanţii CJAS

16 Dec 2017 5052

Pătrunjelul învinge dependența de tutun

15 Dec 2017 305

Constanţa. Proiecte pe ordinea de zi a consilierilor din Comisia de învăţământ, cultură, sport şi protecţie socială

12 Dec 2017 492

Actorului Alexandru Arşinel i-a fost implantat un stent. Starea acestuia este stabilă

11 Dec 2017 563

Cui a atribuit contracte Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța în anul 2012 (X)

09 Dec 2017 1206

Începe procesul de reacreditare a Spitalului Județean Clinic Județean Constanța

08 Dec 2017 436

Lucrările bat pasul pe loc. Când va deveni funcţional laboratorul de imagistică al Policlinicii 2?

07 Dec 2017 785

Lâmâia, remediu natural în combaterea febrei

05 Dec 2017 413