Prunele, sursă naturală de vitamine

Prunele sunt o sursă importantă de vitamina C, fiecare fruct conținând 7% din aportul recomandat zilnic unei persoane, scrie realitatea.net
Vitamina C este un antioxidant care apără celulele de o posibilă degradare.
Mecanismul prin care prunele combat anemia și previn reapariția acesteia nu este legat de conținutul ridicat de fier al acestor fructe, ci de acțiunea vitaminei C, care intervine în absorbția fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea și tratarea anemiei feriprive.
Prunele sunt o importantă sursă și de vitamina A, vitamina K, potasiu, magneziu, fosfor, seleniu, zinc și fibre. Prin conținutul de vitamina A, sunt recunoscute pentru faptul că susțin refacerea și creșterea oaselor. Prunele sunt bogate în potasiu, un mineral ce ține sub control tensiunea arterială și reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale.
Vitamina K din prune contribuie la funcția de coagulare a sângelui. Unele studii de specialitate au descoperit că aportul suplimentar de vitamina K reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer.
Prunele conțin triptofan, un aminoacid esențial, pe care corpul nostru îl transformă în serotonină. Triptofanul joacă, de asemenea, un rol important în sinteza proteinelor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.