Prunele, surse bogate de betacaroten și vitamina E. Ce beneficii aduce consumul acestora

  • Prunele sunt surse bogate de betacaroten și vitamina E, două vitamine importante în menținerea sănătății ochilor.
  • Antioxidanții puternici din aceste fructe ajută la eliminarea celulelor deteriorate care afectează memoria.
Prunele sunt sărace în calorii, ceea ce înseamnă că sunt benefice în dieta persoanelor ce doresc să țină cure sănătoase de slăbire. Consumul de prune are un efect garantat, informează Agerpres.ro 
 
Prunele sunt foarte sărace în grăsimi și nu conțin grăsimi saturate, care ar putea mări riscul atacului de cord, prin creșterea colesterolului. Persoanele ce doresc să se mențină cât mai tinere și mai sănătoase trebuie să știe că prunele previn ateroscleroza.
 
Aceste fructe sunt surse bogate de betacaroten și vitamina E, două vitamine importante în menținerea sănătății ochilor. Coaja prunelor conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură, și anume resveratrolul, substanță ce contribuie și la culoarea mov a fructelor și care se găsește și în strugurii negri, în afine, în fructele de pădure.
 
Fibrele solubile din prunele uscate ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge și la creșterea sensibilității insulinei, astfel jucând un rol important în prevenirea și tratarea diabetului de tip 2. Aceste fibre oferă și o senzație de sațietate, fiind recomandate în curele de slăbire.
 
Resveratrolul care se găsește în compoziția prunelor închise la culoare, între indigo și negru și vișiniul cel mai închis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până în prezent, de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic ca vitamina C. Antioxidanții puternici din aceste fructe ajută la eliminarea celulelor deteriorate care afectează memoria.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Salinate de Turda“, al 13-lea preparat românesc protejat la nivel european

03 Nov 2023 789

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 20 martie 2023

21 Mar 2023 1379

GastroArt Găluști cu prune (Rețetă Interbelică)

25 Jul 2022 1717

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1452

#ConstanțaEste Bine Ziua 36 - 5.02.2022. Astăzi sărbătoresc fructele exotice

05 Feb 2022 1744

Care este fructul care previne bolile de inimă. Are multe vitamine!

14 Dec 2021 2165

Sucul din aceste fructe întărește imunitatea și tratează constipația. Iată cum se prepară

08 Dec 2021 2625

Centrul Natura Siropul de Loquat este folosit în medicina tradițională chineză pentru roșu în gât

19 Oct 2021 1670

Constănțeanca a mărturisit secretul. Ce mănâncă Andreea Bănică pe parcursul unei zile. Alimente, la îndemâna oricui

10 Oct 2021 3123

centrulnatura.ro Utilizările lemnului de prun

18 Jun 2021 3703

Ce beneficii poate aduce consumul ceaiului din flori de prun

26 Jan 2021 4509

Celebrul brand de la Cumpăna, brutăria Moara Veche, a prins viaţă în Braşov

11 Feb 2020 5012

Prunele, aport de potasiu, magneziu și fier

04 Jan 2020 2730

Prunele, gustarea ideală bogată în antioxidanți

26 Nov 2019 1615

Ce firme vor furniza produse alimentare către UM 02022 Constanța (document)

10 Oct 2019 2760