Remedii pentru scăderea nivelului de colesterol

Ritmul de viaţă alert, stresul, alimentaţia nesănătoasă şi sedentarismul contribuie la formarea unui mediu ideal pentru colesterolul mărit, o problemă din ce în ce mai des întâlnită în societatea actuală.

Un nivel crescut al colesterolului conduce la un risc mai mare de infarct miocardic, precum şi la apariţia accidentului vascular cerebral. Tratamentul prescris de medic trebuie completat cu adoptarea unei diete alimentare corespunzătoare. Alimentele care conţin vitamine şi minerale favorizează scăderea colesterolului. Printre alimentele care contribuie la scăderea colesterolului se numără conopida, morcovii cruzi, usturoiul, ghimbirul, lintea, fasolea albă, fasolea verde, ceapa, merele, piperul roşu, peştele gras şi produsele din soia.

Consumul de grăsimi saturate trebuie eliminat din alimentaţie, printre aceste produse numărându-se untul, smântâna, uleiul de nucă de cocos. Luteina, substanţă conţinută de spanac, contribuie la eliberarea vaselor de sânge de colesterol. Potrivit specialiştilor, persoanele care consumă nuci şi migdale prezintă mai puţine riscuri de a înregistra un nivel crescut al colesterolului. Surse importante de fibre, ovăzul şi orzul trebuie incluse în dietă, deoarece blochează capacitatea organismului de a absorbi colesterolul. De asemenea, consumul de fistic creşte colesterolului HDL (colesterolul bun) şi reduce colesterolului LDL (colesterolul rău).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.