Roşcova, indicată împotriva greţurilor

Roşcova sau carobul face parte din familia leguminoaselor, alături de soia, fasole, linte şi mazăre. Copacul care produce aceste păstăi poate ajunge până la 12-15 metri înălţime şi creşte spontan sau este cultivat în ţările din estul Mării Mediterane, India, Brazilia şi Argentina. Roşcova reprezintă una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale şi are calitatea de a fi un aliment non-alergen.
 
Roşcovele conţin fibre solubile şi insolubile, celuloză, mucilagii, calciu, potasiu, magneziu, fier, cupru, nichel, mangan, crom, vitaminele B1, B2 şi A. Datorită proprietăţilor sale, combat diareea şi sunt indicate împotriva greţurilor, vărsăturilor şi a stomacului deranjat. Roşcovele au capacitatea de a regla procesul de digestie, au calităţi naturale anti-alergice, sunt antiseptice şi antibacteriene.
 
Pudra de roşcove este un îndulcitor natural foarte sănătos, având capacitatea de a regla nivelul de glucoză din sânge. Roşcova conţine şi fibre, care ajută la reglarea, în mod natural, a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este benefic pentru persoanele cu diabet zaharat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.