Roşcovele, necunoscute surse de sănătate

Roşcovele, deşi foarte puţin cunoscute în comparaţie cu impresionantele capacităţi de menţinere a sănătăţii, sunt foarte indicate în orice dietă echilibrată. Mai exact, pudra de roşcove, acele păstăi mari, fructele arborilor Ceratonia Siliqua, ce cresc spontan în diferite tipuri de mediu şi climă, face minuni în recăpătarea echilibrului sistemului digestiv.
Roşcovele sunt utilizate în bucătărie pentru proprietatea lor de îndulcitor natural, dar şi pentru capacitatea de a aromatiza prăjiturile. Constituie şi un echivalent ideal pentru cei care nu tolerează pudra de cacao. Pudra de roşcove are un indice glicemic mic şi un număr redus de calorii, având capacitatea de a regla nivelul de glucoză din sânge. În schimb, este bogată în vitaminele A, B, B2, B3 şi D. Pudra de roşcove mai conţine şi calciu şi fibre insolubile, având capacitatea de a reduce, în mod natural, nivelul de colesterol. Aceasta reprezintă o sursă importantă şi de proteine, aminoacizi, amidon şi oligoelemente. Pudra de roşcove acţionează ca un puternic antioxidant, dar are şi efect antiviral, antialergic, antiseptic şi antibacterian. Atât consumul fructelor în stare crudă, cât şi adăugarea pudrei de roşcove în diferite preparate sunt recomandate datorită efectelor calmante asupra stomacului şi a mucoaselor intestinale, având capacitatea de a atenua stările de greaţă şi dezechilibrele sistemului digestiv.
De asemenea, roşcovele sunt folosite şi în prepararea unor suplimente pentru slăbit. Guma de roşcove rezultă din prelucrarea seminţelor şi, în contact cu apa, formează un gel care, deşi nu este absobit de organism, crează senzaţia de saţietate pentru o perioadă îndelungată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.