Sanatate
Sănătate Beneficiile consumului de măceşe
27 Feb, 2015 16:01
2723
Rodica MITU
Măceşele au în compoziţia lor vitaminele A, B1, B2, C, PP şi K, acid citric, acid malic, pectine, uleiuri volatile, lecitină, tanini, potasiu, calciu şi magneziu. Datorită proprietăţilor vitaminizante, diuretice, laxative şi tonice, măceşele oferă organismului necesarul de vitamine şi de minerale, fiind recomandate în litiaza renală şi biliară, inflamaţia căilor renale sau biliare, insuficienţă circulatorie periferică, precum şi în convalescenţa vârstnicilor şi a copiilor.
Consumul de măceşe creşte rezistenţa sistemului imunitar, combate răceală şi gripa, reduce unele suferinţe ale ficatului, stomacului sau rinichilor. În plus, măceşele normalizează circulaţia sângelui şi fragilizează vasele capilare, reglează tensiunea arterială, elimină pietrele de la rinichi şi combat stările depresive.
Nu exista articole asemanatoare.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: