Sănătate Beneficiile uimitoare ale mustului

Mustul sau sucul nefermentat de struguri, bogat în vitaminele A, B1, B2 şi minerale, precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, bor, stimulează sistemul nervos şi imunitatea, reduce retenţia de apă şi energizează organismul. Mustul are efecte revitalizante, laxative, antioxidante, depurative, diuretice, mineralizante, tonifiante, antiseptice şi este recomandat în cazuri de anemie, astenie, surmenaj, dar şi în diverse afecţiuni, printre acestea numărându-se guta, artroza şi osteoporoza.
 
Mustul ameliorează circulaţia sanguină, stimulează activitatea renală, ţine cancerul deoparte, menţine sănătatea celulelor şi a neuronilor, limitează pierderea celulelor cerebrale şi blochează parţial evoluţia maladiei Alzheimer. Mustul este indicat persoanelor care suferă de constipaţie sau de formaţiuni tumorale benigne. De asemenea, este recomandat în curele de dezintoxicare, persoanelor ce depun intense activităţi intelectuale, fiind, de asemenea, un întăritor pentru cei aflaţi în convalescenţă.
 
Cura cu must are un efect puternic în vindecarea reumatismului, mai ales în tratarea formelor degenerative. Totodată, cura cu must este indicată femeilor care suferă de chisturi ovariene, în cazuri de rujeolă, difterie sau gripă. Mustul reglează funcţia digestivă, în plus, este benefic pentru persoanele care suferă de nefrite, ciroză, febră, enterocolite sau cistite. Mustul se poate folosi şi în tratarea acneei, pentru reîmprospătarea sau refacerea tenului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.